promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Egész gyerekkoromban titkolóznom kellett" - Gulyás Marci a könnyeivel küszködött, kemény kérdéseket kapott
Borítókép:  Youtube / Szavakon túl
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akasztották a hóhért, Gulyás Marci Kadarkai Endre vendége volt és mindenre válaszolt.

Ritka alkalom, amikor Gulyás Mártont kérdezik és nem ő tesz fel egyenes kérdéseket akár órákon át tartó interjú keretein belül. Akasztották a hóhért, Gulyás Marci igent mondott Kadarkai Endre meghívására és egy eddig kevéssé ismert oldalát mutatta meg a Szavakon túl legutóbbi videós podcast adásában. 

A most 37 éves Gulyás egy középosztálybeli család harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot, édesapja Gulyás Gyula, dokumentumfilm-rendező. Sokáig színész szeretett volna lenni, felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is, de négy hónap elteltével otthagyta. Azt mondja, „túl radikális gondolkodása miatt rossz volt a viszonya a tanárokkal.”

2020 novemberében egy interjújában vállalta fel homoszexualitását. „Stabilan a fiúk iránt érzek kizárólagos vonzalmat, de mégis azt gondolom, hogy ember és ember között nagyon sokféle erotikus minőségnek, vonzalomnak lehet tere” – mondta a comingoutban.

A baloldali, politikai aktivista és műsorvezető Kadarkai Endrének is beszélt a homoszexualitásáról, valamint a sokak számára zavaró hadarásáról, a szüleivel való kapcsolatáról és olyan társadalmi problémákról, mint a hazai szociális munkások helyzete, ami szerinte szégyenletes.

„A gyerekkorom és a kamaszkorom alapvetően a titkolózás gyakorlatában telt el, hogy jaj, csak ki ne derüljön!”

– jelentette ki a homoszexualitásával kapcsolatban. Azt mondta, fokozatosan jött rá, hogy ez egy titkolni való dolog, amit senki nem mondott ki nyíltan, nem hallott élesen homofób megnyilvánulást soha a családjában, mégis úgy érezte, titkolnia kell.

Egy jó évtizedes munka volt, mire eljutottunk oda, hogy most karácsonykor a teljes család együtt volt és a legnagyobb természetességgel beszélt a párommal az édesapám, édesanyám pedig rajong érte”

– mondta Gulyás Márton, azonban nem nevezte meg a partnerét.

A médiaszemélyiség elismerte, hogy nem ártana egy kicsit nagyobb alázatot mutatnia a beszédtechnika irányába, ugyanis még mindig sok kritikát kap amiatt, hogy néha érthetetlenül hadar. 

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy óvodás korában foglalkozott vele logopédus, de annyira gyűlölte a módszert, hogy bár tudja, ez egy szakmai restség, egyelőre nem tervez beszéd órákat venni. 

Nekem fontosabb az, hogy maradjon időm olvasni, maradjon időm úszni és azt az időt nem akarom odaadni a beszédórának”

– fűzte hozzá.

A Szavakon túl beszélgetéseiben nem ritka, hogy valaki a könnyeivel küszködik, és bár Gulyás Márton előre megfogadta, hogy nem fog sírni, elérzékenyült: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás