promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egyre rejtélyesebb a Nyugati aluljáróban talált koporsó ügye, újabb dolog derült ki róla

Egyre rejtélyesebb a Nyugati aluljáróban talált koporsó ügye, újabb dolog derült ki róla

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Furcsa fiatalok vihették oda a koporsót, utána készülhetett róla az ominózus videó.

Csaknem másfél millió Tiktokozó nézte már meg azt a mindössze néhány másodperces felvételt, amin a Nyugati pályaudvar aluljárójában egy koporsó látható. Ám az akkor még nem derült ki, hogy mégis hogyan kerülhetett oda.

Most úgy tűnik, hogy végre közelebb kerülhetünk a rejtély megoldásához, ugyanis mint kiderült, a reggeli órákban készült videó bizarr tárgyát nem sokkal megelőzően négy fekete ruhás fiatal cipelte a helyszínre.

A reggel 6 óra körüli jelenetről több fotó is felkerült egy facebook-csoportba, és persze nem győzték találgatni, hogy mégis mi lehetett a koporsóban, és miként került az aluljáróba. Habár többnyire vicces megoldások születtek, voltak olyanok is, akik szerint nagyon nem illendő ilyesmivel poénkodni.

Végül egy szemtanú által készített kép buktatta le a koporsók cipelőit, mint ahogy azt is, hogy mi szükség volt Budapest kellős közepén minderre. Még április végén, a Hungexpón tartották meg a már hagyományosnak számító MondoCon nevű rendezvényt, ahol anime, manga, valamint különböző játékok rajongói gyűlnek össze, és egymás társaságában múlatják az időt.

A többség kedvenc karakterének beöltözve érkezik, hogy beszélgessenek, egyenek-igyanak, játsszanak egy jót, vagy éppen előadásokat hallgassanak. A cosplay-esek nem ritkán egészen bizarr öltözékekben vonulnak keresztül a városon.

Mint kiderült, az egyik anime sorozat szereplőjének jelmezét viselhették a fiatalok, akihez amúgy egy koporsó is tartozott – így végül szereztek egyet. Az azonban továbbra sem világos, hogy a koporsó honnan származik, mint ahogy azt sem tudni, hogy volt-e benne valami, vagy csak üresen hurcolászták – valószínű az utóbbi.

Mindenesetre a budapestiek megnyugodhatnak, nem egy botcsinálta sírrabló felejtette ott a koporsót egy kiadós metrózás után. A rendezvénynek azonban lesz egy nyári felvonása is, így könnyen lehet, hogy hamarosan újra kriptahangulat uralkodik majd el a Nyugati aluljárójában.

Forrás: Metropol