promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Példa nélküli büntetést kért a moszkvai terrortámadás elkövetőire Putyin: ilyen még nem fordult elő a modern Oroszország történelemben

Példa nélküli büntetést kért a moszkvai terrortámadás elkövetőire Putyin: ilyen még nem fordult elő a modern Oroszország történelemben

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Közben abban sem lehetünk biztosak, hogy élnek még az elkövetők.​

Egy Vlagyimir Putyinhoz közel álló törvényhozó állítása szerint tárgyalásokat folytat Moszkva és Minszk között annak érdekében, hogy a moszkvai terrortámadás vádlottjait a szomszédos országban állítsák bíróság elé. Ennek oka az, hogy Oroszországban jelenleg tiltott a halálbüntetés, míg Fehéroroszországban törvényesen alkalmazzák azt.

A moszkvai támadást elkövető négy férfit múlt hét szombaton fogták el a brjanszki régióban, az ukrán határ közelében. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak – ha Oroszországban ítélik el őket –, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthatnak.

Oroszországban 1996 óta felfüggesztették a halálbüntetés végrehajtását, Fehéroroszország azonban az utolsó európai országként továbbra is gyakorolja azt.

A merénylet során elhunyt 144 áldozat között két belorusz is volt. Az Index által hivatkozott The Sun szerint ez is indok lehet arra, hogy a gyanúsítottakat a szomszédos országban állítsák bíróság elé, amely megfelel Vlagyimir Putyin akaratának. A brit újság azt sugallja, hogy az orosz elnök ebben az ügyben felhasználhatja kapcsolatát a fehérorosz elnökkel, Aljakszandr Lukasenkával.

Marija Butyina, az Egységes Oroszország párt parlamenti képviselője tájékoztatott arról, hogy a két ország már tárgyalásokat folytat a tervezet megvalósításáról.

A biztonsági tanács helyettese, Dmitrij Medvegyev, nyíltan kifejezte azt a nézetét, hogy a terroristákat – és mindenkit, aki részt vett a brutális támadásban – mind ki kell iktatni.

„Elfogták őket. Remek munka volt. Meg kell ölnünk őket. És meg is fogjuk. Fontos, hogy mindenkivel elbánjunk, aki részt vett [a merényletben]. A megrendelőkkel, a támogatókkal, a segítőkkel együtt”

– írta Medvegyev a saját Telegram-oldalán.

Az Igazságos Oroszország párt egyébként már népszavazást javasolt Oroszországban a halálbüntetés visszaállításáról.

forrás: The Sun