promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Medgyessy Pétert öt milliós luxustárggyal kapták lencsevégre, még ma is durván jól fut a szekér a volt MSZP-s miniszterelnöknek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt nem vártuk volna a volt miniszterelnöktől, nem szégyellte megmutatni, mire ment el a pénz

Mi itt a Promotions.hu szerkesztőségénél nem féljük bevallani, hogy vannak tagjaink, akik óra-mániások: fanatikusan követjük a horológiai fejleményeket, nyaralásokon végignézzük a bevásárló utcák svájci szalonjaitól a tengerparti kvarc-hamisítványokig az összeset, fejből tudjuk, melyik celeb milyen órát hord, akárcsak a politikai élet szereplőinek vekkereit.

Az óraválasztás meglehetősen fontos kérdés: milliónyi fajtából, tokformából, színből, márkából, szerkezetféléből választhatunk - hát még akkor, ha meglehetősen vastag a pénztárcánk.

Az általunk igen nagyra becsült és kiváló Instagram oldal, a csuklo_szpotting most igazi nagyvadat fogott, amihez ezúttal is gratulálunk.

Az oldalon már sok politikus szerepelt - Orbán Viktor nem, ő ugyanis köztudottan nem hord órát (ha emlékeink nem csalnak, egyszer egy dél-koreai protokoll-látogatás során kapott ajándékba egy Orientet, amit lehetett rajta látni egyszer-kétszer, de egyébként sosem hord).

A mostani poszt főszereplője az ország kommunista rendszerbeli pénzügyminisztere, majd a rendszerváltás után is a Horn-kormányé, 2002-től 2004-ig pedig miniszterelnöke: Medgyessy Péter.

A jelenleg a magán pénzügyi szektorban dolgozó egykori miniszterelnök olyan órát villantott egy videóban, hogy kénytelenek vagyunk elismeréssel adózni e téren nagyszerű ízlése terén.

A választott márka már eleve nem akármi: egy Patek Philipe óráról beszélünk, amely márkáról legyen elég annyi, hogy 1839-ben alapították, és például a világ első karórája a nevükhöz fűződik: királyok, állami vezetők, dúsgazdag üzletemberek csuklóin lehet többnyire látni, itt a belépő modellek is több millió forintba kerülnek, a határ pedig tényleg a csillagos ég.

Medgyessy Péter ráadásul egy igen különleges Patek-modellt választott, a négyzetes tokforma ugyanis inkább például a Cartier vagy a Jaeger LeCoultre márkák "specialitása" - érdekesség, hogy a formának rajongója a hazai politikai életből Lázár János, akit már fényképeztek négyzetes tokformájú Jaeger LeCoultre Reversoban és Tissot-ban is.

A szóban forgó modell neve Gondolo, és egy Rio De Janeiro-i kiskereskedésről kapta a nevét, amivel a Patek Philippe a 20. század elején igen jövedelmező üzleti kapcsolatot épített ki - egy ilyen óra mindenképpen arról árulkodik, hogy viselője igazi óra-rajongó, aki alaposan átgondolja, mit vesz fel a csuklójára (asztrológusunk erre az információra csak legyintett - Medgyessy Péter Mérleg napjegyű, mi ebben a meglepő hogy érti és kedveli a luxust?).

A szóban forgó óra ára 5 millió forint körül mozog, ami nem kevés pénz, ám egy Patek Philipért ez nem számít kiugró összegnek - házon belül inkább az "olcsóbbak" közé tartozik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás