promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak 90 rémisztő fénykép és néhány csont maradt a panamai dzsungelben eltűnt turistalányok után
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A lányok önkéntesként érkeztek Panamába, hogy gyerekekkel foglalkozzanak. Sosem tértek haza.

2014 áprilisának egyik napsütéses reggelén két fiatal holland lány Kris Kremers és Lisanne Froon rövid túrára indultak a Panama északi hegyei közé. A két barátnő, akik fél éven át spóroltak a nyaralásra, tíz évvel ezelőtt, április elsején indultak el Boquete városából, ahol szállást foglaltak egy helyi családnál. Az El Pianista túraútvonalon keresztül tervezték felfedezni a dzsungel rejtelmeit.

Sajnos azonban ez volt az utolsó alkalom, hogy bárki is élve látta őket.

Mivel a lányok nem tértek vissza a szállásra, a szállásadó család egy egy helyi idegenvezető is értesítette a hatóságokat. Az eltűnésüket követő napokban és hetekben a keresőcsapatok helikopterekkel és kutyákkal kutatták át a területet, de sajnos nem találtak semmilyen nyomot a lányokról (a hatóságok első körben 10 napig keresték a lányokat, majd nyomok híján befejezték a keresést, utána a szülők lendültek akcióba).

Csaknem két hónappal később egy bennszülött asszony mégis talált egy kék hátizsákot a folyóparton, ami Kris Kremers és Lisanne Froon tulajdonát volt. A hátizsákban megtalálták a lányok mobiltelefonját, útleveleket és más személyes tárgyakat.

Ez az esemény új lendületet adott a keresésnek, és hamarosan csontokat is találtak a területen, amelyeket később DNS-vizsgálatnak vetettek alá. Az eredmények azt mutatták, hogy ezek Kris Kremers és Lisanne Froon maradványai voltak.

Az esetet tovább bonyolította, amikor átvizsgálták a lányok mobiltelefonjait és fényképezőgépüket. Kiderült, hogy

az eltűnésük napján mindketten próbálták hívni a segélyhívót, és egy héttel később kilencven rejtélyes fotót készítettek az éjszakai dzsungelben. 

Sok kérdés merült fel az eset kapcsán. Sokan feltételezték, hogy valaki megtámadta és eltűntette a lányokat, esetleg egy drogkartell áldozataivá váltak és gyilkosság történt, és a gyilkosok készítették a fotókat is, míg mások szerint baleset történt, és a lányok egyszerűen elvesztek a dzsungelben. Leginkább azonban a 90 rejtélyes fotó mozgatta meg az amatőr nyomkeresők fantáziáját, amiket ebben a videóban tudtok meglesni:

Egy évvel később Kremers és Froon a családja bejelentette, hogy a nyomozócsapat megállapítása szerint a lányok valószínűleg baleset áldozatai lettek. Az igazságügyi orvosokból, panamai hatóságokból és holland kutatómentőkből álló csapat vizsgálata alapján kizárták a bűncselekmény lehetőségét, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg lezuhantak egy szikláról, és ez vezetett a halálukhoz.

Ez az eset ismételten rámutatott arra, hogy a valóság legtöbbször sokkal egyszerűbb lehet, mint ahogy azt gondoljuk, bár továbbra is vannak, akik nincsenek meggyőződve a lányok eltűnésének, illetve tragikus halálának okairól. Lisanne Froon 22, Kris Kremers csupén 21 éves volt.

Forrás: The Sun smol.news

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás