promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorisztikus: csont és bőr gyerekek bukkantak elő az amazonasi dzsungel mélyéről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A testvérek elkóboroltak otthonról, és pár hét alatt szörnyű állapotba kerültek.

Két testvér, egy 7 és egy 9 éves kisfiú hetekre eltűnt Brazíliában, az Amazonas folyó környéki végtelen dzsungelben. Senki sem számított rá, hogy élve előkerülnek, de a csoda megtörtént, és a 260 önkéntes áldozatos keresőmunkája eredményre vezetett.

A srácok 26 napig kóboroltak a veszélyes területen, és egyáltalán nem élvezték a kalandot. Kizárólag esővizet tudtak inni, enni pedig nagyon keveset, így kiszáradva, alultáplálva, csont és bőrré fogyva bukkantak fel újra. Kórházba szállították őket, és a remények szerint hamar összekapják magukat.

A két fiú még február 18-án kóborolt el, hogy kis madarakat keresgéljen. Közben annyira eltávolodtak az otthonuktól, hogy már nem tudtak hazatalálni. A hivatalos hatóságok 8 napot szántak a megtalálásukra, aztán – a reménytelenségre hivatkozva – lefújták az akciót.

Végül egy favágó lelt a gyerekek nyomára, mert meghallotta az egyiküket kiabálni, amikor beindította a láncfűrészét. Akkor 5-6 kilométerre voltak az otthonuktól, valóban a dzsungel legmélyén.

„Amikor megláttam a gyerekeimet, alaposan megrémültem”

– vallotta be őszintén a fiúk édesapja, mert a srácok tényleg rossz bőrben voltak, és feküdni is alig bírtak. Persze, rosszabb is történhetett volna velük, tényleg csoda, hogy nem talált rájuk egy éhes ragadozó, mert képtelenek lettek volna védekezni azzal szemben.

A lapok emlékeztetnek rá, hogy tavaly egy repülőgép-pilóta veszett el az Amazonas esőerdejében, és hiába igyekezett gondoskodni magáról, 36 nap alatt közel 26 kilót fogyott, de végül ő is megúszta élve a kalandot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás