promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadtak Schobertékre az állatvédők: rabságban megkínzott delfinekkel lubickoltak Norbiék
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Schobert Norbiék delfines posztja hatalmas felháborodást okozott az állatvédők között is.

A Schobert-családnak valahogy mindig sikerül kihúznia a gyufát az embereknél. Miközben ők most is Kubában vakációznak az Alakreform-táborban, idehaza áll a bál az egyik poszt miatt, amit Norbi rakott ki. Ez egy videó, amin Rubint Réka úszkál a delfinekkel, és széles vigyorral az arcán örömködik, hogy az éheztetéssel "betanított" állatok a szórakoztatására dobálgatják őt a vízben.

„Olyan pozitív energia jön a delfinekből. Csodás emberek, ahogy Kozsó mondta. Itt nem élnek rabságban, egy leválasztott öbölben laknak, a kerítést bármikor át tudnák ugrani. De nem teszik, mert szeretik a halat, a munkát, a jutalmat, és a gondozóikat! No, meg minket, az embereket!”

- írta Schobert Norbi a delfinekkel lubickolós videóhoz.


A fitneszgurunak most is sikerült olyan témába nyúlnia, amivel azonnal népharagot zúdított magára; az Instagram-oldalán is szétszedik a kommentelők, amiért "állatkínzókat pénzelnek" és ilyen "prosztó programokat" választanak. Az állatvédők között is hatalmas felháborodást okozott Schobert Norbiék posztja, a Delfinmosoly - Tények & tévhitek a delfináriumok világáról nevű oldal külön reagált arra, amit Rékáék közzétettek.

„Szégyen! Hatalmas szégyen! Ez a nő tényleg annyira szánalmasan ostoba, hogy azt gondolja, azok a szerencsétlen teremtések őt akarják puszilgatni? Nem Réka! Azok a családjuktól és élőhelyükről elrabolt áldozatok mindössze nem akarnak éhezni! Csak akkor kapnak enni, ha teljesítik a feladatukat: odanyomják rostrumukat az ostoba, igénytelen látogatókhoz!”

Az oldal működtetői rávilágítottak arra is, hogy a delfináriumok egyáltalán nem biztonságos helyek sem az állatok, sem az emberek számára, hiszen a delfinekkel való úszás során már sokan megsérültek korábban, nem mellesleg a látogatókat vérhas és különböző bőrfertőzések, akár húsevő baktérium is fenyegetheti egy ilyen helyen.

Alább láthattok is erről egy megdöbbentő videót, hogy miért veszélyes a delfinárium:

SFF: Delfinekkel úszás

ScubaFilm Factory: Amennyiben még mindig szerepel álmaid között / bakancslistádon, hogy egyszer rabságban tartott delfinekkel úszhass, akkor a videó információi kétségtelenül Neked szólnak! Ugyanis konkrétan az életedet mentheti meg... "Elég sokféle betegséggel / sérüléssel kórházban találhatják magukat azok, akik delfináriumba látogatnak, hogy rabszolgaságra igázott delfineket láthassanak." Javaslom, válaszd a teljes-képernyős nézetet!

Posted by Delfinmosoly - Tények & tévhitek a delfináriumok világáról on Friday, December 2, 2016


Hogy Schoberték valóban ennyire vakon élnek ebben a világban, vagy csak túlságosan leköti minden figyelmüket az, hogy tökéletesnek mutassák az életüket, azt nem tudni, mindenesetre ezzel most újfent bebizonyították, hogy ők tényleg csak azt az örömöt és pozitívumot akarják kifelé mutatni, ami nekik fontos és ami nekik okoz boldogságot; nem véletlen, hogy arra sem reagáltak semmit, hogy nemrég Norbit bűnösnek találta a bíróság szerzői jogok megsértése miatt.

Aztán könnyen lehet, hogy tényleg elhitték, hogy ezek a delfinek boldogan élik a napjaikat ebben a börtönben, ahová bezárták őket. Talán nekik sem ártana kicsit magukba szívni Richard O'Barry szavait - ő az az amerikai állatjogi aktivista és egykori állatkiképző, akit először az 1960-as években ismertek el a Flipper című tévésorozatban használt öt delfin elfogásáért és kiképzéséért. Ő válaszolta meg azt a kérdést, hogy "Miért nem ugranak át a delfinek a hálókon?".

„Sokan kérdezik, miért nem ugorják át a delfinek a hálókat, vagy miért nem ugranak ki a kikötői parcellákból, melyeknek másik oldalán ott a szabadság. Kézenfekvő, hogy ezek a kérdések újra és újra felmerülnek. Számtalan delfincsaládot láttunk a taijii horror-öböl hálói mögé szorítva. Fentről nézve nyilvánvaló, hogy át kellene ugraniuk a hálókat ahhoz, hogy megmeneküljenek a tűzvonalból. De a delfineknek nem adatik meg a lehetőség, hogy felülről nézzék a körülményeiket, ők nem tudják, mi van a hálók másik oldalán. Számunkra egy ugrás lenne a biztonságba. Számukra egy ugrás az ismeretlenbe. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a hálók és minden más mesterséges tárgy idegen a vadonélő delfinek számára. Ők egy háromdimenziós világban élnek, melyről tudják, annak az óceán felszíne és a tengerpart jelentik a határait. A delfinek csak ezeket a természetes határokat ismerik és tudják értelmezni. A háló azonban teljesen ismeretlen számukra. Minden bizonnyal félnek a szokatlan jelenségtől, ezért távol maradnak tőle. A delfinrabszolgákat idomítással veszik rá arra, hogy átugorjanak dolgok felett, az nem a természetes viselkedésük megnyilvánulása”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás