promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Chuck Norrist kikötözték a Megyeri hídra, furcsa okból került pont oda
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Chuck Norris is megkapta a magáét, de miért pont a Megyeri hídra kötözték ki?

Mégis mi köze Chuck Norrisnak a Káposztásmegyert és Békásmegyert összekötő hídhoz? Több, mint hiszitek, ugyanis mondhatjuk, hogy az emberek akaratából majdnem az amerikai akciósztárról és harcművészről nevezték el.

Mikor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2008-ban szavazást írt ki arra vonatkozóan, hogy mi legyen az új budapesti híd neve, igen meglepő nevek is felmerültek. Többek között Chuck Norrisé, akire igen sok szavazat érkezett. Hogy miért éppen róla akarták elnevezni a budapestiek a hidat, azt nem tudni, mindenesetre a Minisztérium rögtön kikötötte, hogy biztos nem fognak ebbe belemenni, hiszen a törvény szerint csak magyar és már nem élő személyről nevezhetnek el hidat.

Végül a két "megyer" összekötése miatt lett Megyeri híd a neve, de így sem maradhatott le róla Chuck Norris. Igaz, 16 évet kellett várni arra, hogy a színész is megkapja a magáét, de most már bárki megcsodálhatja - ha megtalálja.

Kolodko Mihály ugyanis újabb miniatűr szoborral kedveskedett Budapestnek, egy összekötözött Chuck Norrist helyezett el a Megyeri hídon. A művész alkotásaival egyébként a főváros számos pontján találkozhatunk, erről készítettünk is nemrég egy kvízt, amiben felmértük, vajon tudjátok-e, hogy a megnevezett Kolodko-alkotások merre találhatók.

Érdemes egyszer egy ilyen körutat tervezni Budapesten, mert csodálatos kis szoborkülönlegességekről van szó. Chuck Norris szobra pedig azért is különleges, mert az amerikai sztár híres arról, hogy sosem talált legyőzőre. Most azonban szorult helyzetben, megkötözve rakták ki a Megyeri hídra, ahonnan soha többet nem tud szabadulni.

Hogy miért éppen így ábrázolta Kolodko Mihály a világsztárt, azt nem tudni, mindenesetre jópofa kis miniatűr lett ez is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás