promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hipertájékozott magyarok kvíze: 5 jó válaszért már emlékművet érdemelsz, menne 10/10 is?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell nyitott szemmel járnod ahhoz, hogy jól válaszolj erre a 10 kérdésre.

Tudjátok, ki az a Kolodko Mihály? És ha azt mondjuk, hogy Kolodko-szobor? Ha netán így sincs meg, akkor segítünk egy kicsit. Kolodko Mihály egy ukrán-magyar szobrászművész, akinek apró miniszobrait számos helyen fellelhetünk az országban. Ugyan a legtöbb magyarországi alkotása Budapesten található, már városokban is kutakodhatunk utána, például Egerben, vagy Tihanyban, ahol Gombóc Artúr kis szobra kapott helyet.

Mi most egy olyan kvízt állítottunk össze, amiben kifejezetten Kolodko Mihály budapesti alkotásairól kérdezünk titeket. Fogtok látni egy-egy kis szoborról egy képet, és meg kell mondanotok, hol vannak a fővárosban.

10 kérdés, 10 szobor, és 3-3 válaszlehetőség.

Sokan felkeresték már ezeket az alkotásokat a fővárosban, de olyan gyorsan gyarapodnak, hogy mindig lehet találni egy-egy újdonságot. Ha éppen nincs ötletünk, milyen programot szervezzünk egy szabadnapunkon, vagy nem akarunk pénzt költeni, csak úgy sétafikálni Budapesten, akkor ez egy kitűnő programlehetőség lehet, hiszen a térkép mindenki számára elérhető az interneten, nektek már csak meg kell találnotok a jól eldugott, picike szobrokat.

Hol vannak? Hol van a Bomba a kis Vukkal, hol fekszik függőágyban Ferenc József, hol halad a Söröskocsi, és hol hajlong a Szomorú Tank? Ezekre keressük a választ az alábbi kvízben.

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás