promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 300 kislányt ölt meg, egy misszionárius mentette meg az életét - azóta nem tudni hol van
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ talán legszörnyűbb sorozatgyilkosának hihetetlen története.

A bűnügyi történelemben kevés név kelt annyi borzalmat és félelmet, mint Pedro Alonso Lopez. Az "Andok szörnyeként" ismert Lopez története borzongatóan emlékeztet az emberi romlottság mélységeire. Az 1948. október 8-án a kolumbiai Santa Isabelben született Lopez élete a kimondhatatlan erőszakos és romlott cselekedetek szinonimájává vált.

[[cikk1]]

Lopez korai éveit nehézségek és tragédiák jellemezték. Szülei fiatalon elhagyták, és Bogotá utcáin kellett boldogulnia. Itt találkozott először az élet kemény valóságával, és megtanulta, hogyan kell minden eszközzel túlélni. A bántalmazás és elhanyagolás által jellemzett neveltetése formálta torz világképét, és megalapozta a sötétségbe való süllyedését.

Tinédzserként Lopez bűnözői hajlamai kezdtek megmutatkozni. Letartóztatták lopásért, és egy fiatalkorúak javítóintézetébe küldték, ahol további bántalmazásoknak volt kitéve fogvatartói részéről. Ebben az időszakban fedezte fel először az erőszakra való hajlamát, amikor is lecsapott az őt irányítani próbálókra.

[[cikk2]]

Szabadulása után Lopez nomád életet kezdett, Kolumbiában városról városra vándorolt, és végül a szomszédos országokba is eljutott. Ebben a vándorlásos időszakban kezdte el a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait, a fiatal lányokat kizsákmányolni.

Lopez módszere éppoly szörnyű volt, mint amilyen kiszámított. Az áldozatait élelem vagy pénz ígéretével csalogatta el, mielőtt kimondhatatlan erőszakos cselekményeknek vetette alá őket. Kedvenc célpontjai a 8 és 12 év közötti lányok voltak, akikről úgy gondolta, hogy könnyebben irányíthatóak, és kevésbé valószínű, hogy ellenállnak.

"Munkája" során Lopez becslések szerint 300 fiatal lány életét követelte, bár egyesek szerint a valós szám ennél is magasabb lehet. Bűntettei évekig észrevétlenek maradtak, mivel a szegény, őslakos gyerekek eltűnését gyakran nem jelentették, vagy szökevényként kezelték.

Csak 1980-ban ért véget Lopez rémuralma. Miközben egy újabb áldozatot akart elrabolni Ecuadorban, a helyi falusiak elfogták és ki akarták végezni - azonban egy arra járó misszionárius meggyőzte őket arról, hogy ez nem helyes cselekedet, inkább adják oda neki, hogy ő majd átadja a rendőrségnek.

1983-ban Lopez bevallotta, hogy csak Kolumbiában 110 fiatal lányt gyilkolt meg, bár később visszavonta ezt a vallomást, azt állítva, hogy kényszerítették a vallomásra. Többrendbeli gyilkosságban bűnösnek találták, és pszichiátriai kórházba ítélték, ahol antiszociális személyiségzavart diagnosztizáltak nála.

[[cikk3]]

Elítélése ellenére Lopez története ezzel nem ért véget. 1994-ben, miután mindössze 14 évet töltött le a büntetéséből, beszámíthatónak nyilvánították, és kiengedték az előzetesből. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, bár egyes jelentések szerint visszatért Kolumbiába vagy egy másik országba menekült.

Pedro Alonso Lopez sorozatgyilkos esete továbbra is a bűnügyi történelem egyik leghátborzongatóbb és legfelkavaróbb esete. Bűntettei éles emlékeztetőül szolgálnak az emberi lélekben rejlő sötétségre, és annak fontosságára, hogy éberek maradjunk azokkal szemben, akik ártatlanokra vadásznak. Bár a címlapokról már eltűnt, áldozatainak emléke tovább él, ami brutalitásának maradandó örökségét bizonyítja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás