promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Eszenyi Enikő: nem múlik a fájdalma a Vígszínház volt igazgatójának
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Élete legfőbb szövetségesét, társát, szerelmét vesztette el 17 évvel ezelőtt, most őszintén mesélt a történtekről.

Eszenyi Enikő megosztó személyiség a művészvilágban. A Vígszínház igazgatójaként eltöltött hosszú évek alatt több kollégájával is összetűzésbe keveredett és végül el kellett hagynia a színház igazgatói pozícióját. Bár emberileg sokan nem szimpatizáltak vele, szakmai hozzáértése és színjátszó képessége, színpadi teljesítménye vitathatatlan. Ahogyan az is, hogy életében egyetlen férfit szeretett igazán, mindennél jobban. Kaszás Attilával a Színművészeti főiskolán ismerkedtek meg és már rögtön az első évben szimpatikusak lettek egymásnak. A kezdeti lángolás után sem engedték el egymást, 22 hosszú esztendőt töltöttek el együtt. Útjaik végül különváltak és házastársakként elengedték egymást. Közös gyermekük nem született, azonban egy négy éves kislányt magukhoz vettek, ők nevelték fel.

A válás után is hatalmas szeretet maradt közöttük: Enikő egyáltalán nem bánta mikor korábbi szerelmére rátalált a boldogság, megházasodott és gyermeke született. Mint mondta, ő is mindig elmesélte neki az aktuális hódolóiról szóló történetét, volt férje is támogatta abba, hogy meglelje a szerelmet. Nem csak az életben, hanem a színházban is remek társai voltak egymásnak: együtt lépkedtek fel a ranglétrán, együtt kezdték el önálló felnőtt életüket.

A 18 év házasság és a 4 együtt töltött iskolai év alatt mindenből kijutott nekik: az első szerelem csodája, a művészi szárnypróbálgatások, az első albérlet, az első közös munka, a spórolás és az álmodozás mind mind olyan dolog volt, amit együtt tapasztaltak meg.

A férfi halála után Eszenyi Enikő így nyilatkozott:

17 éve már, hogy Kaszás Attila eltávozott, Enikő azonban minden évben megemlékezik a férfiról annak születésnapján. Azt is elmondta, hogy nagyon hiányzik neki a színész, még ennyi idő távlatából sincs olyan nap, hogy ne jutna eszébe egykori kedvese. Csodás történet az övék és Enikő azt is szerencsésnek tartja, hogy ennyi időt tölthettek el együtt, egymással.

Közös alakításaik beírták magukat a színháztörténelembe, darabjaikat mindig élvezettel figyelték a nézők és a kritikusok is. Gyermekük nem született, azonban egy kislányt örökbefogadtak egy árvaházból, 4 éves korában, akivel Enikő a mai napig remek viszonyt ápol.

Eszenyi Enikő utoljára a Dancing with the Starsban kavarta fel az állóvizet, ahol szereplésével igencsak megosztotta a műsor nézőit.

Forrás: Blikk magazin

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás