promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oroszlánfejjel született egy kisbaba, egész életét félig ember félig oroszlánként élte le
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő és egyben megrázó története volt Lionelnek, az oroszlánarcú embernek.

A lengyel származású Lionel, az oroszlánarcú ember története jóval több, mint egy egyszerű cirkuszi attrakcióé. Az igazi nevén Stephan Bibrowski néven született 1890-ben egy kis lengyel faluban, ahol a világra jötte pillanatától kezdve tudták, hogy rendkívüli emberrel állnak szemben. A baba teste ugyanis vastag szőrzettel volt borítva, ami miatt lenyűgözte, de egyben meg is rémítette szüleit.

A Bibrowski család egy fantasztikus történettel magyarázta a ritka állapotát. Állításuk szerint a kis Stephan anyja, Benedetta, terhessége idején az oroszlánmarások következtében fejlődött ki a hypertrichosis, vagyis a túlzott szőrnövekedés. Bibrowski édesanyja őszintén gyűlölte saját gyermekét, és jelentéktelennek tartotta a szörnyű állapota miatt. Ennélfogva csak négyéves koráig tartotta a fiát magánál, majd egy német férfihoz került, aki cirkuszi bemutatókra használta fel a gyermek hátborzongató képességeit.

Az új kezdet azonban nem hozott sok szerencsét az ifjú Bibrowskinek. Az előadások során „szörnyegzotikus tárgyként” mutogatták, aki félig ember, félig oroszlán. Ez a kizsákmányolás azonban nem törte meg Bibrowskit, és 19 évig vállalta a fellépéseket Amerikában.

Végre itt volt az idő a változásra, amikor Lionel, az oroszlánarcú ember New Yorkba költözött és rendszeres fellépő lett a Coney Island parkban. Még mindig a szörnyeteg becenevet viselve, élvezte, hogy testközelből ismerhetik meg az embereket. Lionel azonban sosem elégedett meg kizárólag a kinézetével. Öt nyelven beszélt és szorgalmasan tanult, arra vágyva, hogy fogorvos lehessen.

Sajnos, nem sikerült megvalósítania álmát. Lionel utolsó éveiről keveset tudni, de a jelentések szerint 1932-ben, mindössze 41 évesen hunyt el szívrohamban. Visszatért Németországba, ahol egykor a cirkuszi életét élte.

Forrás: ladbible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás