promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar város világhírű lett, apró szépséghiba, hogy Európa legveszélyesebb városainak listájára került fel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült melyik a magyar Sin City, egy vármegyeszékhelyről van szó, amiről már komoly érvényű művészi alkotások is születtek.

A borsodi megyeszékhely illusztris világvárosokkal került egy listára, mondhatni, hogy világhírű lett. Némileg belerondít a hírbe, hogy egy többfaktoros felmérésen végzett előkelő helyen - méghozzá a veszélyesség szempontjából.

Az Európai bizottság tette közzé a jelentést, ami alapján 83 várost vizsgáltak, 2007 óta végezték a felmérést. Különböző faktorokat vizsgáltak, úgy mint tisztaság, biztonság, munkalehetőségek, és elérhető, megfizethető árú ingatlanok.

A biztonság szempontjából Miskolcon a helyzetet nagyon súlyosnak ítélhették meg az ott lakók, hiszen a lista legalsó szekciójában szerepel, olyan európai nagyvárosokkal együtt, mint például Róma, Athén, Nápoly, Szófia, Miskolc, Ostrava, Isztambul, Liege és Marseille.

Az idősebbek és a kisgyermekes családok körében a kisebb városokat általában kedvezőbb lakóhelyként értékelik, miközben a fővárosokat inkább munkalehetőség szempontjából részesítik előnyben: a kisebb városokban élők nagyobb biztonságban érzik magukat, ha éjszaka egyedül sétálnak, és tapasztalataik szerint városuk tisztább és kevésbé zajos, mint a nagyobb városokban élőké.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb városok lakosai elégedettebbek a közterületek minőségével, az egészségügyi ellátással és a lakhatási körülményekkel.

Miskolcot már sokan megénekelték, az egykori iparvárosnak van egyfajta vadkeleti romantikája - bár hogy a lakók ennyire tragikusnak érzik a közbiztonságot, az mindenképpen elszomorító.

A várost sokan megénekelték, Pataky Attila Eddájától a KiMitTube-os Mr. Klauszig - a "Sorsod Borsod" című slam-poetryje a magyar underground szociográfia egy olyan gyöngyszeme, amit talán Végh Antal egykori paraszti sorsokat leíró regényeihez tudnánk csak hasonlítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás