promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Listába szedték minden idők legszívhezszólóbb magyar dalait, generációk nőttek fel rajtuk, de tényleg ezek a legjobbak?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zseniális a szöveg és a hang, de van a listán néhány kakukktojás is.

Kedves olvasóink segítségét kérjük a döntésben egy szerkesztőségi polémiát követően. Meglehetősen nagy zenerajongók vagyunk, szinte egész nap szól a muzsika - adott esettben komoly viták vannak arról, hogy mit hallgassunk. Bár ahogy a művelt római mondja, De gustibus non est disputandum - vagyis az ízlésről fölösleges vitatkozni, de beszélgetni azért lehet.

Komoly értekezést folytattunk arról, hogy vajon a dalszövegek mikor voltak jobbak, mélyebbek, kifejezőbbek: a "boldog békeidők" pesti táncdalaiban, a '60-as évek táncdalfesztivál kultúrájában, a nemzetközi trendekre felülni próbáló '80-as évek popzenéjében, esetleg az új generációs modern dalszerzők fejezik ki legművészibben gondolataikat?

A teljesség igénye nélkül, és anélkül, hogy túl mély filológiai fejtegetésekbe kezdenénk, összeszedtük több korszak meghatározó dalait (természetesen százszor ennyit is össze lehetett volna), és olvasóink segítségét kérjük, döntsék el, milyennek ítélik meg őket dalszöveg tekintetében.

A szabályok nem túl bonyolultak: minden jelölt mellett található egy piros, és egy zöld nyíl is. Amennyiben tetszik a dal és a szöveg, egy zöld nyilat kérünk, ha viszont jobb lett volna, ha a fiókban marad, akkor hadd menjen a piros. Jó szavazást kívánunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás