promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes jövő vár ránk: videón, ahogy a sivatagban robotok lőnek szitáva egy Teslát gépfegyverrel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szép új világ, gépfegyveres robot-rendfenntartó erőkkel.

A 21. század egyik legmeghatározóbb tudományága kétségkívül a robotika: nem túlzás az állítás, hogy az automatizálás korát éljük.

Az olyan cégek, mint például az MIT-n működő Boston Dynamics rendszeresen tesznek közé videókat legfrissebb fejlesztéseikről, pár éve még csak teherhordó négylábú robotjaik voltak, manapság azonban már akár munkára is fogható humanoidok is részei a cég "arzenáljának":

A téma érthető módon óriási vitákat generál: az emberek kényelméhez fog vajon hozzájárulni, vagy inkább munkások tömegeinek fölöslegessé válásához fog vezetni? A mesterséges intelligencia megjelenésével pedig nem csak a fizikai munkások, de szellemi dolgozók is elkezdték félteni a munkájukat: grafikusok, programozók feladatait is igen komoly hatékonysággal képesek elvégezni ezek a szoftverek.

Már ezek a faktorok is meglehetősen aggasztóak - és ezek még azelőtt voltak, mielőtt az alábbi videót láttuk volna. A helyszín valamelyik amerikai sivatag, az áldozat pedig egy hipermodern Tesla terepjáró, a Cybertruck.

És hogy mi történik? Főszereplőnk három robot, és egy ember - valamint egy géppisztoly. A videó célja a Cybertruck golyóállóságának tesztelése, ami tulajdonképpen sikeres: az egyik robot beleereszt jópár golyót a gépfegyverből, majd az autót vezető robot sértetlenül száll ki - ennek ellenére azért nem nagyon van olyan ember valószínűleg, akit ne ijesztene meg ez a mélyen disztópikus videó:

Ennél még a Robotzsaru is valamivel megnyugtatóbb volt - a cowboy kalapos robot látványa minimum groteszk, ahogy az is, ahogy a végén "örömködik". Vannak olyan hangok, amik szerint az emberiség egyfajta falanszter-szerű, robotizált diktatúra irányába halad, és ezt a videót látva nem tudjuk teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy nincs igazuk.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás