promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Cápák között szigorú megmondó embere kőkeményen kiosztotta a műsorba érkező vállalkozókat, Moldován András szavaiban ezúttal sem volt köszönet
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Moldován András soha nem hallott őszinteséggel beszélt a vállalkozólét nehézségeiről is.​

Moldován András neve az utóbbi időben elég sokszor kerül elő a bulvárlapok hasábjain, a szókimondó üzletember ugyanis finoman szólva sem fogja vissza magát a Cápák között című üzleti showműsorban, melyben már évek óta az egyik fő befektetőnek számít.

Legutóbb például soha nem látott botrány alakult ki a Cápa miatt, akinek viselkedése nagyon kiakasztotta a nézőket az egyik adás során. A sertésmogul ugyanis a sertésmogul kíméletlen szavai miatt egy miskolci vállalkozó édesapa elsírta magát. A nézők felháborodása pedig ezt követően akkorra méreteket öltött, hogy nemcsak Moldován András azonnali kirúgását, de a Cápák között befejezését is követelték.

Erről pedig alábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk:

A balhé és a kirúgását követelők kapcsán a befektető a minap a Fókusznak adott interjút, melyben többek között kifejtette azt, hogy szerinte aki vállalkozónak mondja magát, és elsírja magát miközben épp pénzt akar kapni egy találmányához, nála más a probléma és nem az ő őszintesége. Moldován szerint a vállalkozó egy igazi harcos, egy túlélő. Ám az üzletember szerint az a lenagyobb probléma, hogy sok vállalkozó nem tudja elfogadni a kritikát, függetlenül attól, hogy a műsorban vagy személyesen keresik fel őt az ötleteikkel.

Moldován András szerint viszont a megértés és a sajnálat csak rövid távon hasznos az üzleti életben, hosszú távon kifejezetten káros, ám az őszinteség, ami bár kezdetben fájhat, később kifizetődő lesz.

Beülnek az emberek a komfortzónájukba, és azt keresik, hogy ők hogy tudnak komfortban lenni. Pont annyit dolgozni, amennyi épp jólesik, pont annyit kirándulni, pont annyit a családdal lenni, mindenféle dolgot pont annyit csinálni, amennyi jólesik, és neki komfortos. Ez jó, de ez nem a vállalkozói magatartás. A komfortzóna megöli az álmokat. A vállalkozó pedig az álmok álmodója, mindig többet akar, mindig gazdagabb akar lenni.

Végül azzal kapcsolatban hogy mennyi munka kell egy vállalkozónak az áhított sikerhez, a sertésmogul kifejtette, hogy ő abban a mondásban hisz, hogy 8 óra munka a megélhetésre elég, 12-vel jómódra lehet szert tenni, napi 16 órával pedig gazdagságra, ám ezért hatalmas árat kell fizetni, amit ő is megtapasztalt.

Nézzük szembe azzal, hogy a többiekét sem egyébként, de az én gazdagságomat, azt biztosan nem adták ingyen. Ráment a családom, az egészségem, a nem tudom, micsoda, tehát ez nem úgy van, hogy egyszer csak ránk esik

– hangsúlyozta a 24.hu által szemlézett interjúban a vállalkozó, ami alább teljes egészében is megtekinthető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás