promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett ki fiatal szépségkirálynőként a ma 70 éves Oprah Winfrey, akinek életútja maga az amerikai álom
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szemrevaló gyönyörűség volt a mélyszegénységből feltörő tehetség. Oprah Winfrey 70 éves.

"Emlékszem egy konkrét pillanatra, amikor néztem, ahogy a nagymamám felakasztja a ruhákat a sorra, és azt mondta nekem: Meg kell tanulnod ezt csinálni, én pedig a tudatosságnak abban a terében voltam, és tudtam, hogy az én életem nem lesz olyan, mint a nagymamámé volt."

Természetesen nem tévedett, és Oprah rengeteg szörnyűségen túljutott már, mire világhírű lett a ma 70. születésnapját ünneplő ikon. Mivel édesanyja nem lett volna képes gondoskodni róla, az élete első hat évében anyai nagyanyja nevelte, nagyon mély szegénységben. A kislány olyan egyszerű ruhákat viselt, amelyeket krumpliszákból készítettek, és otthonukban nem volt sem vezetékes víz, sem áram. Azonban a nélkülözések ellenére a szeretet és figyelem kárpótolta őt, amit imádott nagymamája nyújtott számára.

Oprah Winfrey már háromévesen tudott olvasni, és négyévesen "Prédikátor" becézést kapott a helyi templomban, mert hosszú részleteket tudott idézni a Bibliából, és már ekkor interjúkat készített a csuhébabájával és a farmjukra tévedő varjakkal.

Ophra élete azonban még keményebbre fordult, mikor 9 éves korától kezdve rendszeres szexuális bántalmazásoknak lett kitéve az unokatestvére és a nagybátyja által, aki 14 évesen anya lett. A baba azonban koraszülött volt, nem sokkal később meghalt. Oprah végül sosem próbálkozott a gyermekáldással.

A mélyszegénységből való kitörésben nagy szerepe volt Ophra édesapjának. Mikor édesanyjától az apukához költözött, a férfitól szigorú, de szeretetteljes nevelést kapott, mivel nagyon jól tudta milyen keményen meg kell dolgozni az álmokért, ez megalapozta a Oprah későbbi sikereit: Oprah kitűnő tanuló volt, sorra nyerte a tanulmányi versenyeket és minden fontosabb iskolai klubnak a tagja volt.

Mivel Oprah egész felnőtt életében vissza-visszatérő probléma a súlya (erről sosem szégyelt nagy nyilvánosság előtt beszélni, főleg mivel a 25 éven keresztül futó talk-showjában is látványosan megfigyelhetőek voltak a kilókkal való viaskodásai), sokan nem is gondolnák róla, hogy nagyon fiatalon még szépségversenyt is nyert

Pedig így történt, 17 évesen nyerte meg a Miss Black Tennessee szépségversenyt. Így nézett ki akkor:

Oprah a Tennessee Egyetemen kommunikációt tanult, és már sikeres televíziós személyiség volt, amikor 1987-ben diplomázott.  A The Oprah Winfrey Show-t világszerte 117 országban sugározták, és 25 évig volt az egyik legismertebb talkshow a médiatörténetben.

Oprah nyíltsága és közvetlensége kulcsfontosságú volt ebben, a show terápiás jellegű interjúkkal vált ismertté. Az utolsó adását 2011-ben sugározták.

Ophrah közben kishíján színésznőként is a csúcsra jutott, Steven Spielberg Bíborszín című filmjéért jelölték a díjra, azóta is fel-fel tűnik néha a mozivásznon, de elsősorban megmaradt TV-s személyiségnek. A könyv legújabb adaptációját nemrég mutatták be az államokban, ennek Oprah az egyik producere. Itt az előzetes, utána pedig a "lilaszőnyegen" való vonulás:

Forrás: Instyle

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás