promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölte a Buckingham-palota: III. Károly kórházi kezelésre szorul
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy a baj III. Károllyal.

Kórházi kezelésre szorul III. Károly. A BBC írta meg a Buckingham-palota által kiadott közleményre hivatkozva, hogy a brit királyi család feje jövő héten kórházba kerül. A palota azt közölte, hogy a király állapota jóindulatú, de egy "korrekciós eljárásnak" fogják alávetni. A kezelés miatt az uralkodó kötelezettségeit és nyilvános megjelenéseit rövid időre elhalasztják, hogy mihamarabb felgyógyulhasson.

A bejelentés röviddel azután történt, hogy kiderült, a Wales-i hercegné, Katalin is kórházban van, miután hasi műtéten esett át.

Információk szerint III. Károly egy prosztata megnagyobbodás miatt kerül majd kórházba. A jóindulatú duzzanat gyakori az 50 feletti férfiaknál, és általában nem súlyos állapot. Az NHS weboldala szerint az 50 feletti férfiak egyharmadánál előfordul, hogy valamilyen tünete van a megnagyobbodott prosztatának, ami egy mirigy, és az hólyag alatt helyezkedik el.

Bár általában nem jelent súlyos egészségügyi veszélyt, tüneteket és problémákat okozhat, például nehézségeket a vizeletürítésben vagy a hólyag kiürítésében. Hozzá kell tenni, hogy ez az állapot nem jelenti azt, hogy a páciens növekedett kockázatot vállal a prosztatarák kialakulására, tehát nem kell félni attól, hogy a brit királyi család feje rákos lenne.

Az nem tisztázott, hogy III. Károly király milyen korrekciós eljáráson fog részt venni; többféle módszer létezik a kezelésre, beleértve a sebészeti beavatkozást, lézerterápiát és akár gőzkezelést is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás