promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erről a 13 éves fiúról beszél a világ, amit tett, az még soha, egy embernek sem sikerült előtte
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de egy 7. osztályos fiú megtette, amire előtte senki se volt képes.

Istenem. Istenem. Igen. Istenem. Istenem. el fogok ájulni.

Ezeket a szavakat kiálltotta az a 13 éves fiú, aki a Tetris ellen játszott, és legyőzte. Willis Gibson lett az első ember, aki annyira ügyes volt a Tetris eredeti Nintendo verziójában, hogy a játék lefagyott.  December 21-én Willis Gibson, amikor realizálta, hogy legyőzte a gépet, fejéhez kapott és előre-hátra ringatózott egy irodai székben az oklai Stillwaterben lévő szobájában, és nem tudta elhinni, amit éppen történt. A képernyője lefagyott, a Tetris pontszáma pedig „999999” volt.

„Ó, istenem”

- ismétli Willis magas hangon a győzelmét bemutató videójában, amelyet kedden töltött fel a YouTube-ra.

 A játék célja, hogy a blokkok ne halmozódjanak fel. A játékosok elforgathatják a blokkokat és elhelyezhetik őket, hogy folytonos vonalakat képezzenek, ekkor a sorok törlődnek. 

A valaha volt legkedveltebb videojátékok közé tartozik a tetris, a világon szinte mindenhol ismerik. Elméletileg a játék örökké tarthat, ha egy játékos elég jó. Évekig azonban a határ a 29-es szint volt, amikor a blokkok már olyan gyorsan kezdenek hullani, hogy úgy tűnik, az ember számára lehetetlen lépést tartani. 

Willis már elérte a 157. szintet, és elérte azt a pontot, ahol a játék játszhatatlanná válik a kódolási korlátok miatt. (A videón, amikor a játék lefagy, a képernyőn az olvasható, hogy Willis elérte a következő szintet. Ennek az az oka, hogy a kódot nem úgy tervezték, hogy ilyen magasra lépjen bárki is.) Willis, aki 2021 óta játszik versenyszerűen azt mondta, hogy „egyszerűsége” vonzza a játékhoz.

„Könnyű elkezdeni, de nagyon nehéz elsajátítani”

- mondta egy interjúban. 

Nézd meg a történelmi pillanatot az alábbi videóban. 

Forrás: New York times

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás