promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kidobták a gyermekét szoptató anyát a győri kávézóból, óriási a felháborodás
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan a bolttal értettek egyet, azonban van, aki mélységesen felháborodott.

Kivételesen nem az atrocitást elszenvedő fél írt nekünk levelet, hanem az egyik szemtanú. Bemutatjuk Olga beszámolóját egy elgondolkodtató esetről, döntsétek el, hogy kinek volt igaza:

Sziasztok! Sokszor sok helyen olvastam már hasonló történetet, de most személyesen is szemtanúja voltam egynek és nagyon megdöbbentett az emberek megosztott reakciója. Éppen lakásfelújítunk és mivel gyűlölöm a barkácsáruházakat, így mindig meg szoktam jutalmazni magam valamivel, most egy nagyon hangulatos győri kávézóra esett a választásom. Inkább bisztró jellegű a hely, meleg ételt is lehet fogyasztani, többen ebédeltek, én is rendeltem, nagyon kedves és hangulatos volt a kiszolgálás, mindenki nagyon udvarias volt.

Szeretem nézegetni a környezetemet, az embereket, most is ezzel szórakoztattam magam, ameddig a rendelésemre vártam. Fiatalok, párok, egyedül ücsörgők voltak ott és egy család, pici babával.

Látszott, hogy a kicsi nyűgösködik, mire az anyuka azonnal reagált, előkapta a... tudjuk mit, majd elkezdte szoptatni a kisbabát. A kávézó nagyobb részén egészen nagy meglepetés lett úrrá, sokan zavarták kapták el a tekintetüket, volt, aki egyenesen morcos, mérges fejet vágott. Egy asztalnál ülő pár intett először a pincérnek és diszkréten az asztal felé mutattak, majd még egy asztal követte őket. Látszott a pincér zavarodottsága, tétován álldogált egyik lábáról a másikra, végül odament az asztalhoz és kínosan ügyelve arra, hogy semmi kellemetlen ne kerüljön a látóterébe súgott valamit az anyukának, majd a férjének is.

Gondolom (már csak a baba méretéből adódóan is) nem olyan rég szült az anyuka, aki egyből elsírta magát és gyakorlatilag a babával együtt kirohant az étteremből. Az apuka rendezte a számlát, összepakolt és ő is ment, de valamit még odamorgott a pincérnek, amit nem értettem.

Ezzel az ügy akár le is lehetett volna zárva, azonban éppen a mellettem levő asztalnál hangosan megkérdezte egy pár női tagja, hogy ugye nem azért küldték ki az anyát, mert teljesen természetesen módon megetette a gyerekét? A pincér rögtön válaszolt, hogy felajánlották neki a céges irodát, hogy kényelmesen, elvonulva tudja intézni a baba etetését. Egy másik asztaltól egyből érkezett a kontra, miszerint van ennek jóval diszkrétebb módja is, aki pedig idejön ebédelni, nem ezt szeretné nézni. Az előzőleg felszólalt nő a helyet kezdte szidni, hogy szégyelljék magukat a régimódi bigott gondolkodásuk miatt, a szoptatáshoz nem kell elbújni. A felháborodás pillanatok alatt eluralkodott a helyiségen, és egymásnak feszült a két tábor: volt aki azt hangoztatta, hogy az anya és a gyermek közötti táplálás nem kellene, hogy a négy fal közé legyen szorítva, hiszen sokan ide is éppen enni tértek be, míg a másik tábor épp ellenkezőleg vélekedett és kifejezetten érzékenyen érintette őket az, hogy (ahogy fogalmaztak) egy nő hirtelen félmeztelenre vetkőzik.

A rendelésem kihozatala csúszott, de addig is mély érdeklődéssel hallgattam a témát és nem tudtam eldönteni: melyik tábornak van igaza? Jogos felszólítani az édesanyát, hogy vonuljon el diszkrétebb helyre, vagy ilyenkor másoknak kell félrenézni? Az ügyben nem jutott dűlőre a két tábor, de ahogy érkeztek az ebédek a vita is elcsendesedett, engem viszont azóta is foglalkoztat az eset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás