promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek lettek volna II. Erzsébet utolsó szavai? Soha nem hallott részletek derültek ki az uralkodó haláláról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet váratlanul halt meg, fia sem volt felkészülve rá. Vajon mit mondhatott utoljára neki?

Az egész világ megrendült, amikor bejelentették, hogy II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója Skóciában elhunyt. Sokáig találgattak az emberek, hogy vajon betegség miatt hunyhatott el, de azt már többször megerősítették, hogy Károly király édesanya végelgyengülésben halt meg békességben. Most azonban új részletek kerültek elő, többek között fény derült arra, hogy nem csak a világot érte váratlanul a gyászhír, hanem a királyi család tagjait is.

Egy új könyv most azt taglalja, hogy minden annyira hirtelen történt, hogy Erzsébet fia, Károly csak akkor szembesült azzal, hogy mi fog történni, amikor édesanyjához tartott helikopterrel Balmoralba. De valójában milyen körülmények között halt meg és mik voltak az utolsó szavai?

A brit Lordok Házának egyik tagja elárulta, hogy aznap pont Skóciában, azon a helyen tartózkodott, ahol a királynő meghalt. A részletezése szerint álmában érte a halál Erzsébetet, nem volt semmilyen fájdalma, valószínűleg már magánál sem volt. Halála előtt azonban a helyszínre siettek a rokonai, családtagjai, még tudtak vele egy kis időt eltölteni. Úgy tudni, hogy a jelenlegi királyné, Kamilla egy órát töltött az ágya mellett. Ezenkívül Anna hercegnő és Angela Kelly, a királynő vezető öltöztetője és bizalmasa felváltva ültek az ágya mellett. Kenneth MacKenzie tiszteletes, a közeli Crathie Kirk tapasztalt lelkésze csatlakozott hozzájuk, és a királynőhöz szóló részeket olvasott fel a Bibliából.

Több, mint egy évvel ezelőtt nagy volt a készültség, így jelentették be, hogy meghalt a brit utalkodó:

Azt is felfedték, hogy Károly király azt gondolta, hogy édesanyjának még napjai vannak hátra, épp ezért elment, hogy kiszellőztesse a fejét. Ekkor kapta meg a rossz hírt, közölték vele, hogy mostantól ő a britek uralkodója. 

Hiába a sok információ, egy valami nem tisztázott: mit mondhatott családtagjainak Erzsébet, mik voltak az utolsó mondatai? Állítólag pár nappal a tragikus esemény előtt találkozott a skót egyház moderátorával, akivel végigvette az életét. Jót beszélgettek, szóba került a hit és ekkor fogalmazta meg azt a királynő, hogy semmit sem bánt meg az életében. 

Amikor a hitéről beszélgettem vele, azt mondta, hogy egyáltalán nem bánt meg semmit. Hatalma volt, de úgy használta fel, hogy mások javát szolgálja  vele. Épp ezért a hazáját szolgálta , igencsak kitűnően 

- árulta el a skót egyház moderátora, írja a People

II. Erzsébet fiának, András hercegnek a volt felesége pedig így nyilatkozott a királynő utolsó szavaival kapcsolatban: 

 Ez az utolsó dolog, amit a királynő mondott nekem: „Csak légy önmagad, Sarah”. Bosszús volt, amikor látta, hogy nem vagyok  önmagam. 

Majd azt is hozzátette, hogy egy kis felszabadultságot is érzett Erzsébet halála után, mondván hogy most már nyíltan elmondhatja, amit akar, anélkül, hogy attól féljen, hogy valakit megsért. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás