promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe kerülhet Pierce Brosnan? Elképesztő váddal áll szemben a James Bond egykori sztárja
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pierce Brosnan olyat tett, amely miatt most bíróság elé kell állnia. 

Pierce Brosnan, aki egykoron James Bond bőrébe is bújt, állítólag azzal vádolják, hogy letért az előírt nyomvonalról a Yellowstone Nemzeti Parkban található Mammoth Hot Springs közelében. Ennek eredményeként Brosnannak január 23-án meg kell jelennie a wyomingi bíróság előtt.

Ez triviális helyzetnek tűnhet – letévedni a nemzeti parkban lévő ösvényről –, de mégiscsak nagy sértésnek számít, amelyet az Egyesült Államok Nemzeti Parki Szolgálatai nagyon komolyan vesznek. Ennek az az oka, hogy a szóban forgó terület, a Mammoth Hot Springs rendkívül veszélyes hely. A parkban több mint 10 000 különböző hidrotermikus dolog működik, a forró forrásoktól és az iszapos területektől kezdve a fumarolákon és a gejzíreken keresztül. Ez utóbbiakból annyira sok van, hogy a Park jelentése szerint a világ aktív gejzíreinek több mint fele Yellowstone-ban található.

Mindezek a hidrotermikus jellemzők a hatalmas Yellowstone vulkán látható kifejezései, amely felmelegíti a talajvizet és a felszínre kényszeríti. Látványos és ugyanolyan dinamikus jelenségről van szó, amely rövid időn belül drasztikusan átalakulhat. De a forró források hőmérséklete elérheti a 92 fokot is, emiatt pedig egyáltalán nem csoda, hogy veszélyesnek bizonyul. A Nemzeti Park hivatalos adatai szerint több mint 20 ember vesztette életét, miután a forrásban lévő vízbe estek. A hely körüli talaj sérülékeny, és könnyen megadhatja magát, és a látogatókat az alattuk lévő forró savas vízbe taszítja.

A Yellowstone Nemzeti Park valóban elképesztő, az alábbi videóban mindez látható:


Olyan durva dolog is történt 2022-ben, hogy egy cipőben lévő ember lábát látták lebegni a forrásban lévő forrásokban. Egy évvel korábban pedig egy 20 éves nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután megpróbálta kimenteni kutyáját a forrásokból. 2016-ban egy 23 éves férfi vesztette életét az Alsó-Gejzír-medencében, miután letért az előírt sétányról.

Forrás: IFL Science

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás