promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így reagáltak a Cobra 11 sztárjának és két kislányának halálhírére a rajongók, elfogytak a szavak, sokan a Kobe Bryant tragédiát látják megismétlődni
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyászol az ország, Christian Oliver 51 évesen tragikus repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el 10 és 12 éves lányaival.

Emlékszem gyerekkoromban a Cobra 11 mindig a képernyő elé ültetett, már tizenéves kis lurkóként is azon csodálkoztam, hogy van egy ország, ahol az autópályához külön rendőrség tartozik. Ráadásul részről részre tucatszámra törték a kocsikat, amit felnőtt fejjel sem értek, hogy hogyan bírt el a büdzsé.

Valószínűleg Magyarországon is egy egész generáció nőtt fel a német autópályarendőrség kalandjain, a 90-es évek kereskedelmi televíziózásának emblematikus szériájának számít a sorozat, valószínűleg az osztrák Rex felügyelővel együtt a legismertebb német nyelvű széria.

Bő 10 évvel azután, hogy délutánonként mindig izgatottan vártam az új részeket, egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a nálamnál 9 évvel fiatalabb öcséim is rajonganak a sorozatért.

Ekkor tudtam meg, hogy nem ismétléseket néznek, hanem ez a sorozat még mindig fut, sőt, ez a mai napig sem változott, 27 évadnál tartanak, 28 év alatt 382 részt forgattak le belőle, az RTL-en és az RTL-hez tartozó egyéb csatornákon (Sorozat+, Cool, RTL Három) pedig máig sugározzák a legújabb részeket és az ismétléseket egyaránt.

A főszereplő Semirt Erdogan Atalay alakítja a kezdetek óta, aki rendszerint mindig kap egy új társat maga mellé. A legelső évad még Johannes Brandrup színésszel indult, de a második évadban Semir új társat kapott, Gottfried Vollmerrel közös párosuk a sorozat legikonikusabb párosa. 

Christian Oliver & Al Pacino, együtt játszottak a Vadászok című sorozatban, amiben náci háborús bűnösök után folyt a hajsza

A most tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Christian Oliver a sorozat 9. és 10. évadában szegődött Semir mellé, Jan Richter szerepében. Habár csak rövid ideig volt a széria oszlopos tagja, a rajongókat különösen megrázta a halálhíre, hiszen a Cobra 11 több generációnak is meghatározó TV-s élmény - most ezek közül válogattunk ki néhányat.

Nyugodjék békében!

"Hihetetlen, hogy megismétlődik Kobe Bryant szörnyű tragédiája! Megint egy apuka hal meg, ráadásul nem egy, hanem két gyermekével! Elképzelhetetlen fájdalom az anyuka és a többi hozzátartozó részére!"
 
"Kicsit hasonlít Kobe Bryant esetére. Az is év elején, és ott is repülő objektummal( helikopter) történt a baleset. Szomorú."

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez az igazság, utoljára 2023. december 20-án forgattunk együtt, pont karácsony előtt. [...] Annyira kedves volt, olyan keményen dolgozott és olyan bátor színész és egy gyönyörű, szelíd ember volt. Ez annyira, annyira, annyira, annyira szomorú ....... És a lányai olyan nagyon fiatalok voltak...

"Nem találok szavakat.  Nagyon szerettem a karakterét a sorozatban! Nyugodjanak békében!"
"Jézusom, ez sokkoló hír. Őszinte részvétem a feleségének."
"Őszinte részvétem a családnak. Nagyon jó színész volt. Nyugodjanak békében!"
Az egyik rajongó Christian Oliver emlékére gyorsan összevágott egy videót is a Cobra 11 részeiből, így tisztelegve az emléke előtt, ezt itt lehet megtekinteni:
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás