promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki valójában Hasfelmetsző Jack? Évtizedes rejtélyről rántották le a leplet
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő rejtélyről rántották le a leplet egy régi bűncselekménnyel kapcsolatban. 

Van egy egészen megoldatlan eset a világon, amely oly sok szakértőt térdre kényszerített már, de úgy tűnik ez a rejtély hamarosan megváltozhat. Akár ismeri valaki a történetet, akár nem, a Whitechapel-gyilkosságok a mai napig hírhedtek. 1888-tól elképesztő esetek rázták meg Londont, amikor egy ismeretlen sorozatgyilkos ütötte fel a fejét. 

A támadót, akit Hasfelmetsző Jackként emlegetnek, soha nem találták meg, ami számtalan gyanúsítotthoz vezetett az elmúlt száz évben. A kilétét soha nem fedezték fel, és senki sem tudja, hogy valójában hogyan néz ki. Ám nemrég a brit College of Policing munkatársai az egyetem raktárában egy furcsa dologra bukkantak, amely az egyetlen, valós leírásokon alapuló ábrázolását tartalmazza a gyilkosnak.

Frederick Abberline nyomozó ugyanis korábban egy sétapálcára faragta Jack arcát, ő volt az ugyanis, aki ismerte a gyilkos arcának vonásait és összetételét.

A férfit bármennyire is lenyűgözte a nyomozás, Abberline-t végül kivonták az ügyből, miután nem sikerült elkapnia a gyanúsítottat. Ám a bűnöző arcát mégis megtudta határozni, ezt pedig a tanúvallomások meghallgatása után sikerült neki. A sétapálcára tett faragványt pedig azért alkotta meg, hogy mindig a szemébe tudjon nézni a gyilkosnak, aki sikeresen elkerülte őt.

Sokat szerint ez egy nagyon izgalmas pillanat, az angol történelem egyik legnagyobb és leghírhedtebb gyilkossági ügye. Sőt, az is biztos, hogy jelentős szerepet játszott abban, hogy előkészítsék az utat a modern rendőrség és kriminalisztika előtt, mivel ennek hatására a rendőrség kísérletezni kezdett és új technikákat fejlesztettek ki. 

Mindenesetre elképesztően megdöbbentő az arc a sétapálcán és rendkívül ijesztő, íme a fotó, amelyet most készítettek, a bot megtalálása után: 

Forrás: LadBible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás