promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anti-Jézuska hozza az ország legfelháborítóbb karácsonyi ajándékát, teljesen kiakadtak a magyar internetezők
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szó bennszakad, hang fennakad, lehelet megszegik.

A minap egy nagy áruházban sétálva elképesztő termékre bukkantunk. Nem nagyon él olyan ember Magyarországon (de valószínűleg a világon se), aki ne emlékezne a COVID időszakra - maradj otthon, távolságtartás, kijárási tilalom, oltás-hegyek.

Az időszaknak bár voltak nyertesi (például az ételkiszállító, gyógyszergyártó és közösségimédia cégek), a lakosság nagyon nagy részének borzalmas emlékeket idéz fel: mondjuk ki, a hátunk közepére sem kívánjuk az akkori intézkedéseket.

Valamelyik játékgyártó az áruházzal karöltve úgy gondolta, hogy idén karácsonykor is ellövi a vírus időszakában megjelent társasjátékokat: az egyik neve Oltakozz okosan!, míg a másik nagyszerű játék a Maradj otthon! névre hallgat - a második, hogy még "menőbb" legyen, még egy kettőskeresztet (XXi, századiul "hashtag") is kapott a neve elé, hátha valaki villogna vele a közösségi médiában - és mindössze 5.000, illetve 6.000 magyar forintért miénk is lehet ez a fantasztikus játék!

(Fotó: Facebook)

Hogy a célközönség ki lehet, azt nem igazán tudjuk elképzelni. Az a gyerek, aki rettenetesen szerencsétlen módon ezt a társasjátékot kapja karácsonyra, eléggé elképzelhetetlen, hogy jól szórakozzon vele: még akkor is jobban járt volna, ha a Jézuska esetleg egy tüdőgyulladást hoz.

Nehezen tudunk deprimálóbb karácsony estét elképzelni, mint hogy ül a család a frissen bontott ajándékokkal, és belevágnak egy jó #Maradj otthon!, esetleg Oltakozz okosan! partiba. Mivel a játékból nem vásároltunk (a pénzünket előbb adnánk egy politikusnak), nem igazán tudjuk, mi a célja: vajon össze kell gyűjteni minden elérhető oltástípust, esetleg vissza kell utasítani buli-meghívásokat?

A társasjáték egyetlen felhasználási céljára azt fundáltuk ki, hogy többszörösen visszaeső bűnözők esetében lehetne alkalmazni, mint különösen súlyos büntetési módszer - bár ez talán már sok lenne a különböző jogvédő szervezeteknek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás