promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél rosszabb idő nem is lehetne karácsonykor
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megbolondul az időjárás, és a karácsony sem ússza meg.

Véget ért az anticiklon uralma, most egy álcázott hidegfront után sem fog megnyugodni hazánk időjárása. Épp ellenkezőleg, az előrejelzések szerint igen változékonyra fordul a dolog, viharos szél miatt már most több vármegye színét is citromsárgára kellett színeznie az OMSZ-nek a legutóbb kiadott figyelmeztetésében, de az eső is egyre több helyen fog majd eleredni.

Ahogy azt a meteorológusok megmutatták, karácsonykor ne nagyon számítsunk szilárd halmazállapotú csapadékra, tehát nem nagyon lesz hó, tartós havazás, inkább az eső fog dominálni. Magyarán ismét szürke, esős időjárásunk lesz karácsonykor.

Az OMSZ legutóbb kiadott figyelmeztetése két vármegyét érint egyelőre: Borsod-Abaúj-Zemplén, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye változott citromsárgává a várható viharos széllökések miatt.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szerdán éjszaka a nyugati-délnyugati tájakon és északkeleten még kitart a borult, párás, ködös idő, sőt ezekben az országrészekben még terjeszkedhet is a rétegfelhőzet. Másutt az erősen felhős időszakok mellett adott pontban akár hosszabb időre is kiderülhet az ég. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás továbbra is lehet, másutt csak elvétve lehet gyenge eső. Az északnyugati, nyugati szél az ország északnyugat-délkelet tengelyében élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között várható.

Csütörtökön a köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. Estig csak az északi határnál lehet gyenge eső, néhol havas eső, estétől észak felől már több helyen valószínű csapadék. Döntően eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is lehet. A délnyugatira forduló szél napközben mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul.

És hogy mi várható a karácsonyi napokban? Azt megtudhatjátok az alábbi előrejelzésből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás