promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kápráztató szépségű magyar lány lett Európa legszebbje, a lábai előtt hevert a világ amikor történelmet írt 1929-ben
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő volt az első magyar szépségkirálynő, és Európában is nyerte a versenyt.

Manapság már minden évben megrendezik a szépségversenyeket, és rengeteg vidéken is rendeznek külön szépségversenyeket Magyarországon, de több évtizeddel korábban ezek a versenek még nem voltak ennyire bejáratva. Magyarországon például 1929-ben rendezték csak az első szépségversenyt, amelyet egy keszthelyi lány, Simon Böske nyert.

Ráadásul rögtön Párizsban is győzedelmeskedett a kontinensviadalon, és elnyerte Miss Európa címet is azonnal, ugyanebben az évben.

Igazi nemzetközi sztár lett, úgy ismerték sokan, mint Mademoiselle Elisabeth Simon. Amikor pedig hazatért a francia versenyről, a Keleti-pályaudvaron elképesztően sok ember várta, csak úgy hömpölygött az óriási embertömeg. Amúgy az első szépségversenyt Magyarországon 1929. január 6-án tartották, és akkoriban elég sok vita követte a bejelentést, hogy mennyire erkölcs egy efféle versenyt megrendezni.

Sokan persze azzal érveltek, hogy egy ilyen versenyen való indulással Magyarország is messze földön híressé teheti magát külföldön, illetve gazdagíthatja az ország hírnevét is. Végül összesen 218 lány jelentkezett a versenyre,

ez pedig alaposan meglepte a szervezőket is, végül a döntőbe 35 lány jutott, és közül került ki a legvégén az abszolút győztes is.

Végül a szőke, kék szemű Simon Erzsébet állhatott fel a képzeletbeli dobogó tetejére. Majd Párizsban is nyert, ahol bizony elképesztő külsőségekkel rendezték meg a versenyt. A lánynak végül hányattatott sors jutott, pár évvel ezelőtt megjelent egy könyv is az életéről Simon Böske naplója címmel.

(Forrás: Dívány, Múlt-Kor)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás