promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadtak a fogyasztók a Pepsi valódi jelentésén: most fény derült a népszerű márka titkára
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gondolkoztál már azon, honnan kapta a Pepsi a nevét? Most kiderül!

A Pepsi kétségtelenül az egyik legnépszerűbb szénsavas italmárka a világon. A népszerű üdítőt először 1893-ban találta fel Brad's Drink néven Caleb Bradham gyógyszerész. A szakértő akkor azonban teljesen másra gondolt, mint egy népszerű ital kifejlesztése. 

A gyógyszerész azért alkotta meg az italt, hogy elősegítse az emésztést. Eredetileg cukor, víz, karamell, citromolaj, kóladió, szerecsendió és egyéb adalékanyagok keverékéből készült.

1898-ban Pepsi-Cola néven vált ismertté Brad's Drink helyett. 1961-ben majd csak Pepsi-re rövidült. Ezen a néven pedig 2023-ban a Coca-Cola után a második legértékesebb üdítő lett. Ma már mindenhol megtalálható, a boltok csordultig tele vannak az üdítőitallal, amelynek ma már számos változata, ízesítése van. Ám azt kevesen tudják, hogy a Pepsi nemcsak az emésztés segítésében játszik szerepet, hanem a neve is erre utal.  A Pepsi név valójában a "dyspepsia" szóból származik, amelyet emésztési zavarnak neveznek.

A szénsavas ital szerelmesei világszerte alig akarják elhinni a döbbenetes hírt, nem hiába a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy valójában mi is a Pepsi kóla története. A Azonban a Pepsi első szlogenje is az volt, hogy élénkítő és segíti az emésztést. Sokan úgy gondolták az évek során, hogy a név a pepszinből származik, a gyomorban található fő emésztőenzim, amely lebontja a fehérjéket - írja a Daily Star. 

A Coca Cola és a Pepsi állandó rivalizálásban van egymással, annak ellenére, hogy a Pepsi 10 kalóriával és két grammal több cukrot és szénhidrátot tartalmaz, mint az ellenfele. Egyes régiókban a közelmúltban csökkentették a cukrot, és mesterséges édesítőszerekkel helyettesítették. 

A hatalmas versenyt az is jól tükrözi, hogy készült már olyan reklám, amelyben egymást alázzák. Az alább található videót persze betiltották.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás