promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nő csavarta el a leendő holland miniszterelnök fejét, Wilders ezért rejtegeti szerelmét a nyilvánosság elől
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A holland parlamenti választások győztese több szálon is szorosan kötődik Magyarországhoz.

Geert Wilders nem először kerül a magyar sajtó középpontjába. A magát konzervatívnak valló, bevándorlás- és iszlámellenes holland politikus már rengetegszer járt Magyarországon, és magyar barátai is vannak a politikai életen kívül.

Szikora Istvánt ma már a legtöbben úgy ismerik, mint a lakodalmas zenész Bunyós Pityu, de a 80-as években még sikeres ökölvívó volt, Mike Tysonnal is kesztyűzött, részt vett az 1992-es olimpián is Barcelónában, utána pedig edzőként is sikereket tudott elérni.

Wildersel úgy kötöttek szoros barátságot, hogy Wilders felesége történetesen ugyanannak a falunak szülötte, mint Szikora István. A barátságról több kép is árulkodik az interneten, ezek közül válogattunk össze néhányat.

A politikus többször is járt már felesége szülőfalujában, Nyírparasznyán.

A bunyósból lett lakodalmas énekes valóban közeli kapcsolatot ápol Hollandia leendő vezetőjével (Wilders ugyan megnyerte a parlamenti választásokat, de még koalíciós megállapodást kell kötnie az egyik alulmaradt párttal, hogy valóban miniszterelnök lehessen), ez nem csak a közös selfie-kről szól, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Szikora is meglátogatta már Wilderst Hollandiában, aki rögtön be is vitte a Parlamentbe:

Wilders feleségéről azonban korántsem ilyen könnyű közös képet találni, már-már könnyen az az érzése lehet az embernek, hogy Wilders rejtegeti a feleségét, aki rendszerint nem szokta elkísérni a ceremoniális eseményekre sem, a mostani kampányból is teljesen kivonta magát.

Krisztina Wilders, leánykori nevén Márfai Krisztina 1992-ben ment hozzá Wildershez. A nő korábban diplomataként dolgozott, így ismerkedtek meg, ezen kívül azonban alig lehet tudni valamit a kapcsolatukról, mint ahogy Wilders magánélete is általános tabunak számít, csak a legritkább esetekben nyilatkozik a családját érintő kérdésekről.

A Világgazdaság a Visegrád 24-re hivatkozva azt írja, hogy a házasok biztonsági okokból nem is élnek együtt, hetente mindössze két alkalommal találkoznak.

Valószínűleg tényleg az elővigyázatosságról lehet szó, Hollandiában ugyanis ma is élénken él a Pim Fortuyn elleni merénylet emléke, akit 2002-ben gyilkoltak meg iszlámellenes politikai nézetei miatt.

Az mindenesetre biztos, hogy Krisztina csak nagyon kevés fotón tűnik fel a férje mellett, a mostani győzelem után is csak pár kép készült kettejükről:

Forrás: Profimédia

Akit jobban is érdekel Wilders politikai pályája, politikai nézetei, annak a Hetek podcast műsorát érdemes meghallgatnia, ebben a holland-magyar kapcsolatokra is kitérnek a szerkesztők:

FORRÁS: 444.hu Világgazdaság

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás