promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elsöprő szám, ennyien vallották magyarnak magukat az USÁ-ban, erre sosem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan szám, amire valószínűleg nem gondoltál volna soha.

Nos, a történelmünk tele van olyan fejezettel, amikor magyarokról hallunk, akik kivándoroltak az álmok földjére, oda, ahol minden lehetséges vagy éppen azért, hogy az amerikai álmot hajszolják. Nagyon sokan vándoroltak ki az új világba az évszázadok alatt, szinte minden magyar családnak van legalább egy története, amely kötődik a kivándorláshoz, sok magyar pedig a mai napig tartja a kapcsolatot a kint élő rokonokkal. Korábban már többször is lehetett arról olvasni, hogy melyik az az állam, ahol a legtöbb magyar él, akkor az jön ki, hogy New York, Kalifornia és Ohio.

De például Hawaii-on is nagyon sok magyar él. Talán már nem is gondolnátok, de ez az igazság, és most számszerűsítve is tudjuk, hogy hányan vallották magukat magyarnak az Amerikai Egyesült Államokban, ez a népesség pedig elképesztően magas, mivel a legtöbben valószínűleg csak pár tízezer emberre gondolnának, ám a szám ennél jóval magasabb. Elképesztő, de ugye Amerikában nagyon sok olyan település van, amelynek magyar eredete van, és ezek közül néhány még most is áll, Kossuthról is több települést neveztek el, de van Balaton is.

Clevelandet egykor Kis-Magyarországnak is nevezték.

Íme Cleveland magyar emlékei, nagyon sok van:

Az USA legutóbbi népszámlálási adatai szerint az országban majdhogynem egy Budapestnyi ember vallja magát magyarnak vagy magyar származásúnak - mondta az Amerikai Magyar Koalíció elnöke a nemzeti összetartozás napja alkalmából a közmédián még korábban, írta meg az Index. De sokan már nem beszélik a nyelvet, viszont tisztában vannak a gyökereikkel.

Nemrégiben amúgy megjelent egy térkép is a neten, hogy melyek azok az államok, ahová egy-egy európai országból a legtöbben vándoroltak ki, Magyarországra a legtöbben Európából Ohioba vándoroltak ki az évszázadok alatt.

Ez érdekes! Magyarországról Amerikán belül leginkább Ohioba vándoroltak ki az emberek. Európa többi államából vajon melyik USA tagállamban élnek a legtöbben?

Posted by Körkép on Thursday, November 23, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás