promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beszólt az ismert gyerekorvosnak Berki Mazsi, szócsatában kiütötte az agyátültetéses megjegyzése miatt
Borítókép:  RTL Sajtóklub
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Berki Mazsi szembeszállt a híres gyerekorvossal.

Vannak az úgynevezett vitamininfúziók, amik hiányállapotok, gyakori egészségügyi problémák megoldását ígérik. Azonban a nagy dózisban, intravénásan beadott vitaminok és nyomelemek komoly kockázatot jelenthetnek az egészségesek számára, amire már több szakember is felhívta a figyelmet; többek között a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzora is.

Ettől függetlenül mégis egyre népszerűbbek itthon ezek az úgynevezett vitaminbárok, amik vitamin- és tápanyag infúziókat kínálnak mindenkinek, aki fittebb, energikusabb akar lenni, vagy csak erősíteni akarja a szervezetét. Mivel a hazai hírességek közül is többen reklámozzák ezeket a vitaminbárokat, ezért nyilván hangosabbak, mint a szakemberek, akik az eljárás kockázataira hívják fel a figyelmet.

A napokban éppen Berki Mazsi rakta ki, hogy ő maga is részt vett egy ilyen kezelésen.

„Itt volt az idő, hogy a leghatékonyabb módon töltsem fel a szervezetem vitamin- és ásványianyag raktárjait!”

- írta a posztjában Berki Mazsi, akinek bejegyzése magát az ismert gyerekorvost, dr. Novák Hunort is felbőszítette.

„Agyátültetésre sajnos nincs, pedig igény volna rá...”

- kezdte a posztjában a gyerekorvos, aki szerint az immunrendszer nem tölthető fel intravénás vitaminokkal.


Dr. Novák Hunor szerint ez nem több, mint marketing, ráadásul állítása szerint olyan vitaminokról van szó, amik szájon át bevihetők és felszívódnak.

„Persze a hülyének is, vagy inkább nekik különösen megéri alkalmanként 25-35 ezer (!) forintért infúzióban magukba tölteni egy banánt”

A gyerekorvos hozzátette, hogy amit Berki Mazsi képén láthatunk, az az úgynevezett invazív beavatkozás, amelynek bár ritkán, de komoly, életveszélyes szövődményei is lehetnek. Szerinte a hatóságoknak felül kéne vizsgálni az intravénás vitaminbárok működését, tudományos megalapozottságát és a kezelések indokoltságát.

Berki Mazsi hamar válaszolt is a gyerekorvosnak, és bár szakmai kérdésekben nem szállt vitába Novák Hunorral, azt azért elmondta, hogy neki igenis segített ez a kezelés. Természetesen az agyátültetéses megjegyzést sem hagyta szó nélkül:

„Tudom, hogy vannak kétes infúziós kezeléseket nyújtó "kozmetikai szalonok" is a városban, de jelen esetben egy nagy múltú és jó nevű egészségügyi intézményről van szó, így az ő szakmai felkészültségüket nem kérdőjelezem meg. Izgalommal várom az első agyátültetést, bár sajnos a rosszindulatra és modortalanságra az sem nyújt majd megoldást”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás