promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas arc jelent meg a nagyváros közepén, az égből is jól látható volt az alakváltó sportaréna
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Las Vegas egyszerűen nem bír leállni, a városban most egy hatalmas gömb alakú stadion jelent meg. 

Hatalmas kupolaként áll Las Vegas látképén, fekete és titokzatos – egészen estig, amikor úgy világít, mint a Föld az űrből. Nem másról van szó, hanem a világ egyik legérdekesebb és legfigyelemreméltóbb arénájáról. 

A Sphere 111 méter magas és 157 méter széles, így a világ legnagyobb gömb alakú szerkezeteként tartják számon. A világ legnagyobb felbontású, körbefutó LED-képernyőjét tartalmazza, a külsejét 1,2 millió jégkorong méretű LED-del szerelték fel. A gömb külsejét minden nap és éjszaka megvilágítják animációkkal és egyéb képekkel, néha évszakhoz kötötten. Például Halloweenkor óriási tökké, karácsonykor pedig hógömbbé változhat. Napközben pedig sokszor egy emoji-szerű arcot vesz fel, aki mindenfele nézeget. Sok videó látott már napvilágot róla, hogy például milyen reggelente. 

A helyszín zenei, filmes eseményeknek és néhány sportnak ad otthont. A Sphere-t a Populous, a világ számos vezető sportarénája mögött álló globális építészeti cég tervezte. A járvány által megnövelt építési költségek 2,3 milliárd dollárra nőttek – ez több, mint a Sphere legcsillogóbb Vegas-i szomszédjai, köztük a Bellagio és az Allegiant Stadion. A gömbben csaknem 18 000 ember fér el, egy hosszú háztömbnyire a mesés Las Vegas Striptől keletre található, és egy gyalogos sétány köti majd össze a velencei üdülőkomplexummal.

A Sphere egészéről egy videóra is felkerült a YouTube-ra, amelyen jól látható, hogy milyen helyet is foglal el Las Vegas városában. 


Habár hasonló stadion nincs a világon, mégis van sok olyan stadion, amely megdöbbenti az embereket. Ilyen például a Szingapúrban található egy olyan stadion, ami a vízen lebeg. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a játékosok a vízen lévő pályán játszanak, a közönség a partról nézheti őket. 

Olyan építmény is található a világban, ahol a kilátót egy füves dombból alakították ki, a padok és az eredményjelző pedig fából készült. Ez pedig a  brazil Janguito Malucelli öko stadionja.

Belgrádban pedig egy olyan stadion található, amely egy pláza tetején helyezkedik el. A lelátó 5200 főt tud befogadni, amely  alatt McDonald’s-ba, KFC-be és szupermarketekbe járnak az emberek. 

Forrás: utazomajom.hu, CNN.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás