promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer embert szurkolt a magyaroknak egy meccsen, ahol nem is játszottunk? Furcsa felvételt került elő egy távoli országból
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem látott még ekkora piros-fehér-zöld rengeteget a világ, mi történt Dél-Amerikában?

Dél-Amerikában éppen zajlik a Libertadores-kupa, amely épp olyan, mint Európában a Bajnokok Ligája. A döntőt november első szombatján rendezték meg, a magyarok szeme pedig egészen biztosan elkerekedhetett, amikor fotókat láttak a mérkőzésről. Valami egészen furcsa dolog történt, Magyarország színei végigkísérték a mérkőzést. 

A meccs egy pontján magyar zászlók százai jelentek meg a lelátón, ennyi piros-fehér-zöldet egyszerre csak nagyon kevésszer lehet látni. Ám ez egyáltalán nem Magyarországnak szólt, hanem valami egészen más állt a dolog hátterében. 

Csak úgy sorakoztak a piros-fehér-zöld lobogók, ami azért lehetett, mert az éppen játszó Fluminense klub alapszíne épp az a három szín, mint a magyar zászlóé. A First Class második számú, fehér alapszínű mezükön meg is jelenik egy sávban a magyar zászló, de  jellemzőbb a zöld-piros sávok váltakozása, amit egy vékony fehér vonal választ el egymástól. A klub 2-1-re nyert, a szurkolótábor ekkor kezdett el a nagy ünneplésbe a háromszínű zászlókkal. 

A Fluminense Rio de Janeiro legrégebbi futballklubja, 1902-ben alapították, színeiket pedig 1904 óta használják, ezáltal pedig valóban semmi köze nincs a magyarsághoz. Ilyen talán még sosem fordult elő a történelemben, valljuk be kevésszer is történik ilyenfajta egyezés. A magyarok, akik nem tudnak semmit a focicsapatról, könnyen azt hihették, hogy mi játszunk egy másik kontinensen vagy egy jól megszervezett szabotázsban lehet részük. 

Az eseményről felkerült egy felvétel a YouTube-ra, rákattintva biztosan szívmelengető lehet minden magyarnak ez a sok piros-fehér-zöld lobogó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás