promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered még? Így néz ki 63 évesen Az angol beteg szőke csúcsbombázója, a gyönyörű Katharine
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki most a magyar származású Almásy gróf egykori szerelme.

Az angol beteg a világ egyik legismertebb romantikus filmje a mai napig, és meglepően frissen hathat még akkor is, ha tudjuk, hogy a filmet még nagyon régen, 1996-ban készítették el. A kasztingja igazi sztárdömping, többek között Colin Firth, a Harry Potter-filmek és a Schindler listája egyik főszereplője, a legendásan zseniális Ralph Fiennes, illetve Willem Dafoe alkotják a szereplőgárdát. A női főszerepben pedig a gyönyörű Kristin Scott Thomas, akinek szenvedélyes játéka igazán feledhetetlenné teszi a filmet.

A film az egyik legnagyobb világsiker lett, számos díjat zsebelt be, tündökölt a fesztiválokon, és még az Oscar-díjátadó ünnepségen is parádézott, hiszen összesen kilenc fődíjat hozott el. A film pedig Magyarországon is hatalmas sikert aratott, miközben idehaz azért is került kultikus polcra, mivel rengeteg magyar vonatkozása van, Ralph Fiennes ugyanis a magyar származású világutazót, gróf Almásy Lászlót. A filmben magyar népzene is elhangzik, amelyet Sebestyén Márta ad elő.

A férfit egy kolostorban ápolják, és a filmben igazából a visszaemlékezéseiből tudhatjuk meg, hogy mi történt vele korábban. A magyar Afrika-kutató a Szaharáról készített térképet, majd a második világháború vége felé szenvedett súlyos balesetet.

Az ápolónőt amúgy Juliette Binoche játssza.

A film mégis talán Kristin Scott Thomas alakításáról maradt meg sokak fejében, aki nagyszerűen hozta a játékot, a hősszerelmest. A színésznő ma is aktív, és rengeteg filmben láthatjuk őt, legutóbb például a Netflix egyik alkotásában, A Manderley-ház asszonya című alkotásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás