promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább dagad Tóth Gabi lopásbotránya: nem titkolja tovább az énekesnő, most reagált a vádakra
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tóth Gabi reagált a lopási vádakra.

Tóth Gabi egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Nem elég, hogy folyamatosan támadják a Fricska Táncegyüttes tagjával folytatott viszonya miatt, most legújabb dala miatt is botrány van körülötte. Az Átkozott nyár az énekesnő karrierjének egyik legfontosabb dala, hiszen ebben mond el mindent, ami az utóbbi időben történt vele.

Természetesen a dalhoz nemcsak videoklip, hanem egy szenvedélyes közös tánc is készült, amit újdonsült szerelmével, Papp Máté Bencével adott elő a Sztárban sztár leszek vasárnapi adásában.


Nem telt bele sok időbe, az ország egyik ismert humoristája, Bruti egy olyan videóval jelentkezett, ami után rögtön kitört a lopásbotrány:

Bruti ugyanis észrevette, hogy az Átkozott nyár zenéje nagyon hasonlít egy 10 évvel ezelptti Russian Gypsy Music című zenére; arról nem beszélve, hogy a szöveg ritmusa megegyezik azzal, ahogy az egyik Balázs Fecó-dalban énekelnek. Magyarán plágiummal vádolta meg Tóth Gabit.

A humorista videója egy lavinát indított el, az internet népe megint okot talált arra, hogy beleálljon Tóth Gabiba, és a bulvároldalak címlapjain is szépen sorban újra megjelent az énekesnő fotója, és a plágiumbotrányról írtak. A Sztárban sztár leszek mestere nem várt sokáig a reakcióval, a közösségi oldalán törte meg a csendet.

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt”

- kezdte Tóth Gabi, aki hozzátette, hogy ők teljesen tudatosan használták fel ezt az orosz, 100 éves népdalt, ugyanúgy, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is.

„Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban”

- mondta az énekesnő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás