promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes balhé a mentőknél:  túl mocskos volt a föld, ezért nem élesztették újra az idős asszonyt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A beteg túlsúlyos volt, és madárkaka volt a közelben, ez pedig már elég indoknak bizonyult a segítség elmulasztásához.​

Meghalt egy 70 éves nő, annak ellenére, hogy a szíve még mindig dobogott, amikor a mentősök kiérkeztek hozzá. A tragédia azért következett be, mert az egyik kiérkező mentős nem volt hajlandó újraéleszteni az idős asszonyt, mégpedig azért, mert madárürülék és sár volt a talajon, amit ő túl mocskosnak talált.

Rick Clark egyike volt annak a négy mentősnek, akiket az ausztráliai Victoria-tóhoz hívtak, még 2020-ban, miutén a nő összeesett egy padnál – írja a Daily Mail. A 70 éves asszony állítólag még eszméleténél volt a kiérkezésükkor és érthetetlen mondatokat ordibált. Nem sokkal később azonban meghalt.

Az említett mentős álíltólag azt mondta kollégáinak, hogy szerinte „nem igazán érdemes elkezdeni” az újraélesztést, a bírósághoz benyújtott dokumentumok szerint. Egyik kollégája azonban állítólag mondta neki, hogy inkább segíteniük kéne, a férfi szerint azonban megegyeztek abban, hogy nem próbálják meg megmenteni a nő életét.

Ha ez nem lenne elég, a mentős azt is mondta a bíróságon, hogy azért döntött az újraélesztés ellen, mert a nő túlsúlyos volt, és a közeli földön madárpiszok volt. Clark a kiérkezésük után, le is mondta a segítségükre küldött többi mentőcsapatot is, miután kijelentette a rádiós diszpécsernek, hogy nem fogják megkísérelni az újraélesztést. Az ausztrál törvényszékkel most azt is közölték, hogy a mentős azt mondta a nyomozóknak, hogy nem bánta meg tettét, sőt hasonló körülmények között újra megtenné ugyanezt.

A mentőst nem sokkal a nő halála után felfüggesztették az állásából. Határozatában az ausztrál törvényszék kijelentette, hogy férfi elfogadhatatlan kockázatot jelentene a a társadalom számára, amennyiben újra mentősként dolgozna, a nő halálának ügyében azonban nem folytattak le érdemi vizsgálatot. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás