promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meg volt írva minden borzalom, ami ránk várt? A bolgár jósnő nyugtalanító jóslatai egytől egyig teljesülhettek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Baba Vanga még a palesztin–izraeli háborút is megjósolhatta? 

Baba Vanga, valódi nevén Vangelia Pandeva Dimitrova, bolgár misztikus, tisztánlátó és gyógynövénytudós volt, aki 1996. augusztus 11-én hunyt el. Gyakran emlegetik őt a "balkáni Nostradamus"-ként, ugyanis képes volt megjósolni a jövőben bekövetkezendő eseményeket. Jóslatai közül azonban sok rejtélyes és homályos kijelentések formájában hangzott el. Egyesek úgy vélik, hogy pontosan megjósolt számos globális eseményt, mint például a szeptember 11-i terrortámadást, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió felbomlását. 

A különös jóslatai pedig ismét szárnyra kaptak az Izraelben kialakult háborús helyzet miatt. Míg 2007 óta dúl az erőszak Izrael és a Hamász között, sokan ezt a támadást a csoport által végrehajtott legambiciózusabb támadásnak tartják.

Vanga egykoron ugyanis említett egy nagy muszlim háborút, amelyről úgy gondolják sokan, hogy most következett be. Ám érdemes kiemelni, hogy a jóslatai gyakran homályosak és többféleképpen lehet értelmezni őket, így sokszor több eseményhez is társítani tudják. Míg egyesek lenyűgözőnek és érdekfeszítőnek találják jóslatait, nincs tudományos vagy empirikus bizonyíték, amely alátámasztaná azok pontosságát

- írja a Daily Star

Szombaton megrázta a világot a hír, miszerint 2500 rakétát lőtt ki a Hamász Izraelre, miközben palesztin fegyveres alakulatok izraeli területekre törtek be. Izraeli Védelmi Erők bejelentette, hogy gázai célpontokat támad, Netanjahu szerint az ország háborúban áll. Azóta már Magyarországról sem indul repülőjárat Izraelbe, közleményt adott ki a járattörlésekről a Wizz Air és a Ryanair is. Aki most szeretett volna az országba utazni, jobban teszi, ha elhalasztja a nyaralását. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás