promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő jóslatok, amik valóra váltak 2022-ben - mire számítsunk 2023-ban?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Marca/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Baba Vanga, Nostradamus, de még a Simpson család hidegrázós jóslatai is valóra váltak 2022-ben. Mit tartogat az idei év?

Sokan kíváncsian figyelik, hogy a sok-sok évvel ezelőtt meghalt "nagy jövőbelátók" mit mondanak a következő esztendőkre. Nostradamus, és Baba Vanga is több ijesztő jóslattal vélekedett 2022-ről, amelyek közül több is valóra vált. A vak bolgár jósnő - aki előre látta a szeptember 11-i terrortámadást, a Kurszk tengeralattjáró katasztrófáját, és a saját halálát is - azt mondta, hogy több ázsiai országot és Ausztráliát is súlyos árvíz sújtja majd, és több városban vízhiány lesz.

Akik folyamatosan követik a világ történéseit, emlékezhetnek rá, hogy 2022 júliusában heves esőzések voltak Ausztráliában, Portugáliában pedig a vízhasználat korlátozására kérték a lakosságot. A tavalyi évben pedig nagy mértékben romlott az aszályos területek állapota Európában; Magyarországon is történelmi szárazság tombolt: a legnagyobb problémát az ivóvíz ellátás okozta, de a hazai gyümölcs- és zöldségtermesztők is komoly bajba kerültek.

Nostradamus sem kecsegtetett sok jóval a 2022-es évre: feljegyezte, hogy összeomlik az amerikai dollár, elszabadul az infláció, és sok gondot fog okozni egy fegyveres konfliktus is. A magas inflációt gondolom senkinek sem kell magyarázni, ahogy a fegyveres konfliktust sem, hiszen lassan egy éve már, hogy háború zajlik Oroszország és Ukrajna között. Egyébként utóbbit A Simpson család is megjósolhatta egy korábbi epizódjában - legalábbis ezt feltételezik a sorozat rajongói. Az egyik részben ugyanis feltámad a Szovjetunió, és egy békés karneválnak álcázott esemény átfordul fegyveres megszállásba.

Ezek után máris kezdhetünk aggódni a 2023-as év miatt? Mit jósolnak a jövőbelátók az idei évre?

Baba Vanga szerint 2023-ban egy hatalmas napvihar csap le, ez pedig súlyos következményekkel járhat, ugyanis komoly áramkimaradások lehetnek, illetve a kommunikációs eszközök sem fognak működni. Ezen kívül még azt is látta a jósnő, hogy jövőre megváltozik a Föld pályája, illetve lesz egy biológiai fegyver, amit ekkor fognak tesztelni. Emellett azt is mondta, hogy ebben az évben a természetes szülés meg fog szűnni létezni, a csecsemőket pedig laboratóriumokban fogják összerakni kiváló génekkel.

Nostradamus pedig egy óriási háborút jósolt ("Hét hónap nagy háború, emberek halnak meg gonoszság miatt"), ugyanakkor írt egy "égi tűzről", és arról is, hogy az emberiség gyarmatosíthatja a szomszédos bolygókat, egészen pontosan a Marsot. Nos utóbbiról köztudott, hogy Elon Musk kitűzte azt a célt, hogy 2028-ban embert szeretne küldeni a Marsra. Nostradamus viszont arról is írt, hogy annyira megugrik a búza ára, hogy az ember saját embertársait lesz kénytelen megenni.

Reméljük, ennyire nem lesz sötét és vészterhes a 2023-as év, bízzunk benne, hogy a jövendölők ezúttal tévedtek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás