promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális baleset a Nemzeti Vágtán, a megvadult ló ledobta magáról a magyar színésznőt, még most is a hideg futkos a hátunkon
Borítókép:  A borítókép a 2019-es Nemzeti Vágtán készült. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több magyar színésznő is balesetet szenvedett a Nemzeti Vágta valamelyik futamán.

Idén is megrendezik a Nemzeti Vágtát, de ezúttal nem a Hősök terén, hanem a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, ami Közép-Európa egyik legmodernebb lovas létesítménye. A programok szombaton 12 órakor kezdődtek, és egészen vasárnap késő délutánig tartanak. A Vágtát a Duna Televízió élőben is közvetíti vasárnap 15 órától, így aki nem tudott a helyszínre kimenni, az sem marad le a legfontosabb futamokról.

Persze ez nem egy veszélytelen rendezvény, mint ahogy önmagában a lovaglás sem az. Többször előfordult már az évek során, hogy egy megvadult vagy kiszámíthatatlan ló egyszercsak ledobta magáról a lovasát; és ilyen balesetet több alkalommal is hazánk egy-egy színművésze szenvedett el.

A Vígszínház színésznőjét, Puzsa Patríciát még a 2016-os Sztárfutam előtt háromszor is ledobta magáról a lova, így aztán nem is tudott elindulni magán a futamon, de egy évvel később összeszedte minden bátorságát, és újra nyeregbe ült a 2017-es eseményen.

„Abban hiszek, hogy a befektetett munka, mindig meghozza gyümölcsét. Tavaly ez sajnos nem így történt, de nem vette el a kedvemet. Szeretnék áttörni egy falat, amit részben én, részben a tavalyi vágtás események építettek fel körém. Május óta nem csak a testemet trenírozzuk heti 3-4 alkalommal, hanem a lelkemet is. Abban az egy órában, amíg kiérek a pilisi Csilló Lovasiskolába, igyekszek csak a jelenre koncentrálni és a múltbéli képeket magam mögött hagyni”

- nyilatkozta akkoriban Patrícia, akinek balesetéről még ma is elérhető videó a YouTube-on.


Papadimitriu Athinát egy ország ismeri, mint a Nemzeti Lovas Színház társulatának oszlopos tagját. Természetesen, mint tapasztalt lovas, ő is indult már Nemzeti Vágtán, de a 2015-ös Sztárfutamon leesett a lóról.

A közönség azonnal megrémült, hiszen valóban rémisztően nézett ki, ahogy a színésznő hatalmasat esett a vágtázó jószágról, és végül csak nehezen tudott kimászni a pálya szélére, hogy kisegítsék őt. Végül nem is tudták kiemelni, meg kellett várni, amíg véget ér a futam, de ez is nagyon veszélyes volt, hiszen a lovasok közben folyamatosan mentek körbe-körbe, miközben ők igyekeztek fedezékben maradni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás