promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több járatot is törölni kellett: újra lezárják a világot az újonnan dübörgő koronavírus miatt?
Borítókép:  profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt napokban nagy felfordulást okozott a koronavírus a londoni repülőtéren.

A londoni Gatwick repülőteret ezen a héten több járatkimaradás fenyegeti – ezúttal azonban nem sztrájkról van szó. Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőterének légiforgalmi irányítóit sújtotta a COVID-19, amely következtében több járatot is törölni kellett. Eddig 8000 utas járt pórul.

Vasárnapig napi 800 fel- és leszállási korlátot vezettek be Gatwickben a biztonság megőrzése érdekében. A tervek szerint  még 164 járatot törölnek a járvány miatt.

A repülőtér azt reméli, hogy a korlátok segítenek elkerülni az utolsó pillanatban történő járattörléseket. A légitársaságok azonban visszavágtak a fennakadások miatt. A Ryanair felszólította a Nats légiforgalmi irányító (ATC) vezérigazgatóját, hogy lépjen a helyzet miatt. Az ATC személyzetének körülbelül egyharmadát sújtotta a betegség, a becslések szerint 9 vagy 10 fő az érintett az összesen 30 fős csapatból.

Szeptember 25-én a londoni repülőtérre érkező és onnan induló 50 járatot töröltek vagy átirányítottak, míg más járatok akár hét órát is késtek. A legtöbb járatot az EasyJet törölte, összesen 42 járatot. A mai, pénteki nap előrejelzése szerint 65 járattal kevesebb lesz. 

A legjobb módja annak, hogy megtudja valaki, hogy a  járata továbbra is menetrendben van-e, ha felveszi a kapcsolatot a légitársasággal a webhelyükön, alkalmazásukon, telefonvonalukon vagy közvetlenül a közösségi médiás fiókjukon keresztül. Érdemes ezen kívül folyamatosan nézni az e-mail fiókunkat is, amellyel a foglalást végeztük, mivel a légitársaságok így fogják értesíteni az utasokat, ha  járatkimaradás vagy törlés következik be - írja az Euronews.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás