promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tóth Gabi házassága olyan volt mint egy Clint Eastwood film
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Filmes analógiával mutatunk rá, miért nem könnyű Tóth Gabinak. Clint Eastwood már gyanakodva hunyorog.

Magyarországon még alighanem egy szakítás sem váltott ki olyan intenzív érdeklődést és vad érzelmeket, mint Tóth Gabi és Krausz Gábor válása, pedig elég erős a mezőny így is. Az emberek szinte minden részletre kíváncsiak, ami a két közismert személyiséget érinti. A közvélemény nagyobbik része a sztárséf pártját fogja, Tóth Gabi pedig sokak közellenséggé vált, könnyű ítélkezni. De ugye az dobja rá az első követ, aki még nem vétkezett. Krausz Gábor azóta már elköltözött Hannarózával, és úgy néz ki nem fogják tudni békésen elintézni a válásukat. A TV2 séfje a történtek ellenére továbbra is úgy van vele, hogy a kislány felügyeletét, nevelését közösen szeretnék megoldani a jövőben. 

Na de hogy jön mindehhez Clint Eastwood? A legendás színészről, aki idős korára a rendezők közt is az egyik legnagyobbá nőtte ki magát (olyan filmekkel, mint a Titokzatos folyó, a Gran Torino, vagy a Millió dolláros bébi), elsősorban mindig azok a keménykötésű, szúrós tekintetű figurák jutnak eszünkbe, mint amilyeneket Sergio Leone híres western trilógiájában, vagy a Piszkos Harry filmekben alakított. Létezik azonban egy korai Eastwood rendezés, ami már a 90-es évek közepén megelőlegezte a sztár rendező zsenijét: ez volt a Robert James Waller azonos című regénye alapján készült A szív hídjai (eredeti címe szerint Madison megye hídjai).

Ebben a filmben Meryl Streep alakítja a háziasszonyt, aki vad fiatalságát régen háta mögött hagyva békés családi életet él Madison megyében. Férjével közösen két gyereket nevelnek, nem rossz az ő házasságuk, sőt, csak valahogy kevés benne a szenvedély és az izgalom, a nő maga is elfelejtette már, hogy az ereiben vad déli vér csörög. A történet elején Franceska egyedül marad a birtokon, intézi a napi teendőket, őrzi a házat, mikor arra téved Clint Eastwood figurája, aki felnyitja a nő szemét, és rögtön szerelembe esnek. Ha valaki nem látta még a filmet, érdemes bepótolni. Nagybetűs melodráma a legjobbak közül, Eastwood annyira jó a tőle meglehetősen szokatlan, érzelmes szerepben, hogy még a mindig nagyot alakító Meryl Streephez is felér az alakítása.

Bár a film lépésről lépésre bontja ki, hogyan szeret egymásba két idegen, a film fináléja már-már megoldhatatlan dilemma elé állítja a nézőt. Francescának döntenie kell, hogy mit választ: kitart családja mellett, vagy a vágyaira hagyatkozik, és tovább áll a fotóssal? Annak aki esetleg nem látta még a filmet, nem lőjük le előre, de azt nyugodtan elárulhatjuk, hogy tulajdonképpen nincsen jó döntés.

A szív hídjai éppen ezért olyan jó film, mert nem rágja a szánkba, mi a helyes és mi a helytelen, mindenki saját vérmérséklete és tapasztalatai alapján foglal majd állást abban, hogy mit kellett volna tenni? Tóth Gabi is hasonló helyzetben találta magát akkor, amikor beleszeretett Papp Máté Bencébe.

Krausz Gáborral közös élete valójában nem volt rossz élet, nagy biztonságot nyújtott mindkettőjüknek. De Gabi bármennyire is próbálta magára húzni az ősanya szerepet, ő még mindig egy rocksztár.

A félrelépése nem arról szólt, hogy keresi a kiutat, hanem hogy egy másik férfi olyan húrokat pendít meg benne, amiket a férje már nem. Ő pedig úgy döntött: megéri kockáztatni, vállalva még az ítélkező tömeget is. Nekünk sem tisztünk megmondani, hogy jól döntött-e, mindazonáltal reméljük a legjobbakat. És ha Gabi esetleg olvassa ezeket a sorokat: pótolja be, vagy nézze újra ő is a filmet, biztosan magára fog ismerni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás