promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos következménye lett Will Smith Oscar díjas pofonjának, sokan visszafordíthatatlan hatásoktól tartanak
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy apró mozdulat beláthatlan következményekkel járhat, akár egy élet munkáját is tönkreteheti egy rossz pillanat.

Az Oscar-díj átadása minden évben különleges, kiemelt eseménynek számít. Az eseményt körüllengi a csillogás, siker, luxus - csupa olyan dolog, amiről a legtöbb ember csak álmodozhat. Meghökkentő eseményeknek nincs híján a gálák története, ám Will Smith tavalyi Chris Rocknak kioszttt pofonja minden kétséget kizárólag az egyik legnagyobb botrány volt valaha. A pillanatnyi uralomvesztés súlyos következményekkel járt Chris Rock életére nézve.

Az egész világsajtót bejárta, és hónapokra tematizálta a közbeszédet, amikor a tavalyi évben Chris Rock a színpadon a díjátadás közben beszólt Will Smith feleségnek, aki erre egyzserűen felállt a közönsg soraiból, és pofon vágta őt. Cselekedete nagyon megosztotta a közvéleményt. Nálunk a szerkesztőségben szintén nagy vitákat generált, voltak pro és kontra vélemények bőven. A fizikai erőszak által jobb belátásra térítés hosszú-hosszú időkig az élet része volt, és még ma is bőven vannak olyanok, akik a nevelésben elfogadhtó módszernek tartják bizonyos határokig. Nyilván nem mi fogjuk eldönteni hogy mi az igazság, ám a pofon következményei már nagyon is egyértelműek lettek azóta. Chris Rock barátjának beszámolója szerint a színésznek terápiára kellett menni az eset után. A pofont ugyanis nem a tömegközlekedésen utazva kapta, hanem egy egész világ által követett eseményen, felesége, két lánya is szemtanúja volt az eseménynek.

A nyilvános megszégyenítés sok ember erkölcsi határait átlépi, ám valaki nyilvános sértegetése szintén a nem elfogadható kategóriába tartozik az emberek többsége szerint. Nehéz nem együtt érezni Will Smith-el, valószínűleg sokunk reagálna hasonlóan, ha élete párját nagy nyilvánosság előtt illetnék becstelen szavakkal. És ugyanígy együtt lehet érezni Chris Rockal is, aki talán nem mérte fel szavai súlyát, akaratán kívül bántott meg valakit olyan mértékben, ami nem állt szándékában, és egy pár szerencsétlen mondat kimondása óta szakemberek pszcihológia segítségnyújtására szorul. Az eset nem fekete-fehér, a színkerék majd minden árnyalata jobb szimbóluma az esettel kapcsolatos vélemények tárházának. Ám egy dolgoz biztosan kijelenthetjük: úriember nem a drága autóktól és gyémánttal kirakott óráktól lesz valaki; úr az, aki önmagán képes uralkodni.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás