promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglett a szerb-magyar meccs botrányának eredménye: keményen fellépnek a nyerészkedő jegyüzérek ellen
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye alapján péntektől indul a jegyárusítás a Litvánia elleni EB selejtező mérkőzésre.

Az MLSZ honlapjának hétfői beszámolója szerint pénteken délelőtt 10 órától lehet majd jegyeket venni a Litvániában, idegenben lejátszandó mérkőzésre. A jegyek névreszólóak lesznek, névátírásra október 14-ig, 23 óráig lesz lehetőség. A vásárláshoz nem szükséges Szurkolói Klub-tagság, elegendő megadni a személyes adatokat. 6000 forint lesz a jegyár egységesen, és 1400 darab jegyet a magyar szövetség, és az eddigiektől eltérően nem vouchert, hanem hivatalos belépőt vásárolnak, azzal lehet majd belépni a stadionba.

A magyar labdarúgó válogatott 4 mérkőzés után a csoport elő helyén áll, míg Litvánia nyeretlenül a sereghajtó. A mérkőzés Kaunasban kerül megrendezésre. A mérkőzés előtt 3 nappal a magyar csapat itthon fogadja telt ház előtt Szerbiát. Amennyiben a Rossi-legénység itthon legyőzi a szerbeket, a litvánok elleni esetleges győzelemmel a magyar csapat bebiztosíthatja a helyét a jövő évi Európa Bajnokságon. Az elmúlt időszakban a magyar válogatott háza táján elindult pozitív tendencia továbbra is folytatódik, szinte hihetetlen érzés, hogy a magyar futballkedvelők által már szinte megszokott matekozás, a "hogyan-juthatunk-tovább-ha-minden-idelálisan-alakul-hogy-bármi-esélyünk-legyen" típusú esélylatolgatást felváltotta a bizonyságon alapuló optimizmus. Szoboszlaiék mérkőzésről mérkőzésre stabil játékot nyújtanak, mind a védekezés, mint a támadás területén. Egyre több magyar játékos játszik külföldi top-bajnokságban csapatmeghatározó játékosként, és az egyéni sikerek hozzájárulnak a válogatott közös sikeréhez is.

A Szerbia elleni haza mérkőzésen tapasztalt jegyüzérkedési jelenség ellen szintén kifejezte az MLSZ a fellépési szándékát. Mint ismeretes, egyes magánszemélyek, akik sikeresen jutottak jegyhez, akár 20, 30-szoros áron is árulják jegyeiket a mérkőzésre. Ez nem csak tisztességtelen, hanem törvénybe ütköző magatartás is, ám megfelelő szabályozás híján eddig nem igazán tudták üldözni a jelenséget. Egyébként míg például 2008-ban egy görögök elleni barátságos mérkőzésen 5000 szurkoló jelent meg, addig a legutóbbi görögök elleni barátságos meccsen már teltház előtt játszott a csapat, így a jegyüzérek tevékenysége mondható friss jelenségnek, mivel a sikertelenség éveiben közel sem övezte akkora érdeklődés a meccseket, mint az utóbbi években. A 2016-os európa bajnoksági szereplésünkkor elkezdődött pozitív tendencia tehát folytatódik, és szívből eméljük, hogy előbb-utóbb nem csak kontinensviadalon, hanem világbajnokságon is láthatjuk játszani a meggypiros mezű nemzeti csapatot, amire egyébként eg ország vár 1986 óta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás