promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragédia történt a népszerű üdülőhelyen: villám végzett két turistával
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy rémisztő videó látott napvilágot arról, ahogy két emberre lesújt ugyanaz a villám egy mexikói tengerparton. Az eset halálos áldozatokat is megkövetelt. 

A közösségi médiában több millió megtekintéssel terjedne ka felvételek, amelyben a  mexikói Michoacan délnyugati részén fekvő Aquila tengerpartján brutális katasztrófa történik. A felvételeken jól látható, ahogy a hatalmas vihar kellős közepén egy emberbe belecsap a villám, amely egy másik személyt is érint utána.

A mexikói hatóságok azóta megerősítették, hogy két ember halálos sérüléseket szenvedett, közülük az egyik egy turista, másikuk egy napózóágyárus volt. 

Úgy tudni, hogy a turista egy nő volt és a helyszínen életét vesztette, a másik áldozat egy férfi, aki végül a kórházban hunyt el, miután a partról elszállították. A hírek szerint az incidensben egy harmadik személy is érintett volt, ám ő túlélte a villámcsapást. Az emberek azóta részvétüket fejezték ki az elhunytak családjainak, a legtöbben elképesztően ledöbbenek a videók láttán - írja a Daily Star.

Általános tévhit, hogy a villám soha nem csap be kétszer ugyanabba a helybe. Az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatala szerint valójában érintheti egymás után ugyanazt a helyet, néha gyors egymásutánban. Bár a villámcsapás esélye évente kevesebb, mint egy a millióhoz, az áldozatok közel 90 százaléka általában túléli, ha mégis ilyen megtörténik. 2023-ban 11 ember vesztette életét villámcsapásban az Egyesült Államokban. A szélsőséges időjárást azonban célszerű kerülni, nagy vihar esetén semmiképp sem ajánlott a természetben tartózkodni. Továbbá fák alá sem érdemes bebújni, könnyen leszakadhat egy fadarab a nagy széllökések esetén, amely akár emberi életbe is kerülhet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás