promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Baby Yoda után érkezik Baby Chewbacca is, teljesen kiakadtak a rajongók
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mandalóri elképesztő sikerét elsősorban a híres Jedi mester pöttöm változatának köszönhette, a Star Wars rajongók egyöntetű lelkesedéssel fogadták a kis Grogut. Na de hogy minden szereplőt csecsemőkre cseréljenek? Ez már nekünk is sok.

 

Minden kornak megvannak a maga szépségei, és a maga hátrányai is. Sokan például sosem fogjuk átélni, milyen lehetett egy Star Wars filmet szűz retinákkal megnézni, mikor még nem hogy a filmsorozatról nem lehetett tudni semmit, de még a látvány is olyan technológiai újdonságnak számított, amivel soha korábban nem találkozhattak a mozinézők. A Disney ma már tesz érte, hogy ez ne így legyen, a Star Wars olyan szinten vált a popkultúra részévé, hogy ma már pár havi rendszerességgel érkezik belőle valami sorozat az egeres cég streaming platformjára. Most éppen Ashokával találkozhatunk hétről hétre.

Panaszkodhatnánk, de azért bőven vannak jó dolgok is, például a mesterséges intelligencia segítségével generált képek, rajzok, festmények divatja, amik hétről hétre elkápráztatnak minket, és rengeteg megmosolyogtató pillanatot okoznak. Mindig az szokott eszembe jutni róluk, hogy

Miért nem gondoltam még erre?

Hiszen ezek az AI által generált képek legtöbbször abból állnak, hogy összekevernek benne pár egymástól nagyon távol eső fogalmat, témát. Mi lenne, ha a Harry Potter szereplői kigyúrt testépítők lennének? Hogy néznének ki a Marvel szuperhősei a vadnyugaton? Hogy festenének a Barátok közt szereplői Pixar mesefiguraként?

A határ ma már a csillagos ég, és még különösebben nagy rajztehetségnek sem kell hozzá lenni, mert itt vannak nekünk AI (Artifical Intelligence). Ezeket a képgenerátorokat nem könnyű használni , de tanulható rendszeren alapulnak, így ha valaki veszi a fáradtságot, akkor egy idő után bármit gond nélkül le tud kódolni. Igen, a dolog lényege valójában közelebb áll az számítástechnikához, mint a művészetekhez, tudni kell mit, és hogyan írjunk le. Ugyanakkor a gondolat magva nagyonis sok képzelőerőt igényel.

 

Trevor Elliot például azt találta ki, hogy vicces lenne baby Yoda után megnézni, hogyan festene a baby Darth Vader, baby Chewbacca, vagy éppen a baby Palpatine. Baby Qui-Gon például elég érdekesen fest, szerintünk inkább hasonlít Mulánra, mint a bölcs Jedi mesterre (aki sokak szerint egyszemélyben felelős a galaxis rombadöntéséért, hiszen ő erőltette a kis Anakin kiképzését...). Egy viszont biztos: a messzi messzi galaxis híres karaktere annyira cukik ezeken a képeken, hogy az már-már kiakasztó...

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás