promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vérfagyasztó behemót sohasem merészkedett még emberhez ilyen közel, amit videóra vettek az példa nélküli
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlenül közel merészkedett, az oka pedig megdöbbentő.

Az ember és a természet az idők kezdete óta próbál együttélni egymás mellett, néha több, néha kevesebb sikerrel. Sajnos mi hajlamosak vagyunk pusztítani a környezetet, néha azonban az revansot vesz: emberek millió halnak meg évente áldozatul esve természeti katasztrófáknak, vagy állattámadásoknak.

Az egyik ilyen ragadozó, akivel kapcsolatban mély, ősi félelmet táplálunk magunkban az a cápa. Rengeteg film készült már ebben a témában, elképesztően sok ismeretterjesztő adás van róluk és az emberek tudásszomja ezzel a témával kapcsolatban szinte kimeríthetetlen.

A rettegési lista legtetején egyértelműen a nagy fehércápa áll, melynek mind közül az egyik legfélelmetesebb a megjelenése és a legöbb emberáldozatot is ez a faj szedi. Azonban van egy nála jóval hatalmasabb cápa is, melyről most egy hihetetlen felvétel került fel a Tiktokra.

A példány, amit videóztak a legnagyobb testű porcos hal, tápláléka azonban kizárólak planktonokból áll: nem veszélyes sem emberre, sem állatra. Ez az óriáscápa, melynek kolosszális mérete 8-10 méter, súlya pedig elérheti az 5 tonnát is.

Gyakran bukkan fel a víz felszínén, így az, hogy embereknek sikerült lencsevégre kapni nem lenne hírérték. Azonban az ok, ami miatt megközelítette a tengeren hajózók csoportját egészen szívszorító.

Gyakran látunk olyan videót, amelyen állatok segítséget kérnek az emberektől, amolyan utolsó mentsvárként. Ott volt a bálna esete, akiről kagylókat szedett le a búvár, vagy a zsinórbe gabalyodott delfin. Most pedig egy óriáscápa került kifejezetten szorult helyzetbe.

Egy kötél tekeredett rá és miután ő saját maga nem tudta megoldani a helyzetet, mintegy belső sugallatra végül külső segítséget vett igénybe. A történetnek vidám vége lett, eltávolították róla a rátekeredett szememetet és meg kell, hogy mondjuk, szeretjük az ilyen videókat: minden ilyen aró tettől jobb hely lesz a világ és csodálatos azzal a tudattal élni, hogy igenis, vannak még közöttünk igazán jószándékú állatbarátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás