promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodálatos magyar orvosról ír a világsajtó
Borítókép:  Mustafa Unal Uysal / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen dolgot hajtott végre a magyar szakember.

Már napok óta cikkeznek arról, hogy egy amerikai férfi, Mark Dickey Törökországban rekedt a Morca-barlang mélyén. A 40 éves barlangkutató több mint 1000 méteres mélységben lett rosszul, és egyedül nem tudott a felszínre jönni. Törökországból kapott segítségkérő hívást a Magyar Barlangi Mentőszolgálat, akik el is indultak a helyszínre, hogy segítséget nyújtsanak a barlangban ragadt amerikai férfinak, akinek belső vérzései voltak.

A magyar szakemberek már vasárnap el is kezdték az életmentő ellátást. A feladat nem tűnt egyszerűnek, ugyanis 1040 méteres mélységben tudtak felállítani ellátópontot a mélyben, a sérült itt kaphatott intenzív terápiás kezelést, illetve vérátömlesztést is végre tudtak hajtani a sérülten.

A beavatkozást a Magyar Barlangi Mentőszolgálat önkéntese végezte.

Végül kedd hajnalban sikerült kimenekíteni a barlangkutatót a mélyből, végül az egész mentőakció kilenc hosszú napig tartott, és egy nagy nemzetközi együttműködés keretében, ahol többek között magyarok, olaszok és horvátok is részt vettek, sikeres mentőakciót hajtottak végre. Összesen 150 ember dolgozott azon, hogy az amerikai férfi felszínre juthasson.

Mark Dickeyt egy hordágyhoz erősítve, kötelekkel húzták fel a mélyből, a nem mindennapi felvételek pedig bejárták a világsajtót, a lapok pedig megemlékeznek a magyar orvosról is, aki elképesztő körülmények között tudott segíteni a bajba jutott férfinek. Az M1 híradójában képeket is mutattak be arról az időszakról, amikor Mark Dickeyt a felszínre hozták. A felvételek pedig már elérhetők a YouTube-on is, a felvételek a videóban 05:08-nál kezdődnek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás