promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megújulhat a magyar zászló? Ez már mindennek a teteje
Borítókép:  publicdomainpictures.net
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Parázsló hangulat alakult ki egy új agyszülemény kapcsán, amely szerint a magyar zászló a jelenleg ismert formájában teljesen átalakul. Ez ugye csak vicc?

A jelenleg is használatos nemzeti színű trikolort 1957-ben fogadták el, amely három egyenlő sávban felosztott piros, fehér és zöld színekre oszlik. Ezt természetesen senkinek sem kell bemutatni, habár zászlaink sok átalakuláson mentek keresztül a történelem során, ez az összetétel lett a polgári zászlónk, most mégis felmerült a változtatása, amely azonnal kiverte a biztosítékot a lakosság körében.

Az erről szóló youtube videó remekül összefoglalja nem csak a magyar zászló történetét, de a világ összes nemzetének zászlajáról kaphatunk egy betekintést létrejöttéről. Fontosak a színek, a szimbólumok és a rajta lévő formák is. Sok esetben a természetből merítettek tervezőik, amely a magyar zászló esetében sincsen másképpen, bár inkább történelmünk dicső múltját hivatottak jelképezni. Ennek értelmében a

piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt jelképezi.

Azonban visszatérve az érintett videóra számos változtatást lehetne eszközölni a magyar zászló esetében is, de minden bizonnyal nem nyerne túl nagy teret, arról nem is beszélve, hogy meleg fogadtatásra egyáltalán nem számíthatnak kivitelezői. Ugyanis a változtatás témáját még csak érintve is komoly felháborodást keltett számos fórumon, pedig készítője pusztán csak egy egyszerű gondolatmenetet engedett szabadjára, ami a fiatalabb generációkban elérte célját sajátos humorérzékével, de a nemzeti érzelmű idősebb korosztályt jó érzését és támogatását nem sikerült elnyernie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás