promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik? Facebook-on kiadták a figyelmeztetést, óriási veszély fenyeget
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon fontos figyelmeztetés érkezett a felhasználók számára.

Az utóbbi időben elképesztő csalók jelennek meg a digitális térben, szinte már mindenhol, Gmail-en keresztül is kaphatunk olyan emaileket közszolgáltatók nevében, amelyeket csalók küldenek, ezeket akár rögtön észre is vehetjük, hiszen fura lehet az e-mail cím, és a magyarságuk is híján lehet mindenféle nyelvtannak, ám mégis furán hathatnak. Sőt, a csalók eszköztára is egyre szofisztikáltabb lesz idővel. Nem is olyan régen a Facebook-on, a Marketplace-n is felütötték a fejüket csalók, most pedig arról jött hír, és erről számolt be a Liner is, hogy a csalók az eMAG nevében is próbálkoznak.

A csalást már milliószor elsütötték a neten, ám valószínűleg nagyon sokan nem találkoztak vele. Csupán 700 forintért kínálnak csomagolássérült iPhone 14 Pro Max készüléket, 700 forintért, és az eMAG nevében. Az átverésben a csalók azt állítják, hogy iPhone14 csomagolása megsérült a szállítás során, így azokat 700 orintért meg is lehet vásárolni. Ez nyilvánvalóan átverés, hiszen az iPhone 14-es készülékek több százezer forintba kerülnek a piacon,

az iPhone 14 Max Prot pedig közel 700 ezer forintért lehet megvásárolni.

A Facebook-on a csaló hirdetésnél egy űrlapot töltetnek ki a csalók,, majd fizetni a 700 forintot a megadott linkre, erre nem szabad kattintani, de ha már ezt megtettük, az oldalra átnavigálva semmiféle adatot nem szabad megadni. A fizetési oldalon esetleg megadott bankkártyaadatok pedig ahhoz is vezethetnek, hogy leemeljék az összes pénzünket a bankkártyánkról. A lehető legjobb az, ha még a Facebook felé is jelentjük, hogy átverésről van szó a posztban.

Érdemes tehát nagyon tájékozódni, hogy a digitális térben a csalók épp milyen trendet lovagolnak meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás