promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlenül pofátlan trend terjed az amcsiknál, sokan azonban itthon is bevezetnék
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Furcsa trend terjed a tengerentúlon a férfiak körében: vajon a lovagiasságnak bevitt újabb mélyütés van szó, vagy csak a korrekt üzletelés maximuma ez - a döntés nem egyszerű.

Az online társkeresés a mindennapok meghatározó részévé vált, emberek milliói húzgálnak naponta más embereket jobbra vagy balra különböző applikációkon. Amerikai nők kezdtek el beszámolni a legújabb "trendről", amelyek általában balul sikerült randevúk után játszódnak le, azonos forgatókönyvvel. Férfiak egy csoportja ugyanis visszakéri a pénz felét, amit a találkozón az italra és ételre költöttek, amennyiben a találkozóknak nincs folytatása. Sokan ki is mondják, hogy a befektetés nem térült meg, ezért szeretnék visszaigényelni a pénzüket a partnertől.

[[cikk1]]

A XXI. század egyik legnagyobb kihívása a nemi szerepek újrafeltalása, évezredesnek hitt normák alakulnak át a manapság. Véleményem szerint ma már nem alapvetés, hogy mindent a férfi fizet, sok nő rendelkezik saját jövedelemmel, amiből még akár arra is futja, hogy egy randevún a saját fogyasztását finanszírozza. Azonban ha egyszer hoztunk egy döntést, miszerint gálánsnan fogunk viselkedni, és mi álljuk az estét, akkor nem csak a férfiúi, de talán az általános emberi etikett is azt kívánná, hogy később sem változtatunk ezen az állásponton, még akkor sem, ha a vágyott eredmény nem jött össze.

Elképzelni sem tudom mennyire kínos beszélgetéseket szülhet ez az elgondolás és pontosan a randi melyik részénél szeretnék vajon megvalósítani a tranzakciót? Illetve milyen esetekben lehet jogos visszakérni az összeget? Csak akkor, ha a hölgy nem akar folytatást, vagy akkor is, ha ő akarna, de a férfinak nincs ínyére a dolog?

[[cikk2]]

Ha mindent ilyen alapon közelítenénk meg, mint ezek a férfiak, egy barátság megromlásakor visszakövetelhetnénk egy 10 évvel ezelőtt adott ajándék árát - már a felvetés is röhejesen hangzik azok számára, akik szeretnének bizonyos alapvető civilizációs normákat betartani. Jobb hát amindent felüliró üzleti szempontokat azon a területen hagyni ahol a legnagyobb sikereket érhetjük el vele - az üzleti élet területén. A szerelem nem közgazdaságtan, ha szeretnénk jól csinálni, más felfogásban kell hozzállnunk, és a nyereményünk is nagyobb lehet a világ összes pénzénél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás